.

.

TOTS 21


Pla general d’un grup de persones passejant a la platja Llarga de Tarragona en l’últim dia de la fase 1. Foto: Mar Rovira

La platja Llarga i la de l’Arrabassada de Tarragona s’han omplert aquest diumenge de persones que han passejat per la vora del mar. Malgrat que el cel estava mig ennuvolat, moltes famílies han jugat amb els infants i s’han mullat els peus. Segons el coordinador de les platges de Tarragona del servei de socorrisme i vigilància de la Creu Roja, Nacho Cancio, han estat pocs els banyistes que s’han saltat la normativa. A més, els nedadors han practicat esport dins les franges horàries permeses.

El Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre passen a fase 2 aquest dilluns i davant el canvi d’etapa, la majoria dels visitants de les platges consultats per l’ACN han afirmat que ho encaren amb ganes i prudència.

Desenes de persones han passejat aquest matí per la platja de l’Arrabassada de Tarragona. És l’única que té servei de socorrisme i vigilància de la Creu Roja durant els caps de setmana fins a mitjans de juny quan s’estendrà la vigilància a la resta del litoral tarragoní. Segons el seu coordinador, després de la franja horària per fer exercici, la majoria d’usuaris són famílies que hi accedeixen per passar una bona estona jugant amb els seus fills.

“Hem fet algun avís de caràcter informatiu, perquè hi ha una mica de desconeixement amb la normativa canviant”, ha afirmat Cancio. A tall d’exemple, indica, que només van haver de demanar que sortissin de l’aigua a dues persones el cap de setmana anterior. “Els vam avisar i van sortir de seguida”, ha assenyalat.

Acompanyat de la seva filla i parella, en Francesc Javier Lleó, ha opinat que és necessari avançar cap a la fase 2 del pla de desescalada i ha assegurat que té moltes ganes de tornar a la normalitat. “És una cosa necessària per tothom. L’economia ha de ressorgir una miqueta perquè la gent pateix”, ha dit.

Un grup de persones passejant a la platja Llarga. Foto: Mar Rovira

A pocs quilòmetres de l’Arrabassada, a la platja Llarga, l’afluència de visitants ha estat més gran. Moltes persones han pentinat de punta a punta aquesta platja, tant de forma individual, com en parelles o bé en grups familiars o d’amics. També han omplert, per exemple, la terrassa d’un dels restaurants de la zona.

La Sonia Jorda, veïna del municipi del Catllar, ha explicat que té moltes ganes de gaudir del bany. “El mar és el que més em fa falta i ha estat un espectacle poder retrobar-me amb ell en la fase 1. Ara, podré endinsar-m’hi. És un regal”, ha expressat Jorda. Malgrat que és partidària de canviar de fase, tem que la ciutadania no compleixi amb les restriccions. “Veig metges plorant, demanant cautela, perquè estan explicant el que passa a les UCIS i crec que la gent no n’és del tot conscient. Ens mereixem aquest respir, però si no ho fem bé, no sé què passarà”, ha sostingut.

En la mateixa línia, s’ha manifestat el coordinador de Creu Roja que vaticina que els primers dies seran confusos. Per això, ha apuntat que hauran d’informar i advertir els usuaris que compleixin amb la distància de dos metres de separació. “A partir de demà ens podrem banyar i prendre el sol amb les mesures de seguretat oportunes, però no sabem si la gent complirà les distàncies”, ha admès Cancio.

Altres com Alberto Argones i els seus dos fills, veïns de Tarragona, han explicat que estan al cas de la nova normativa. Amb tot, han dit que aquesta tarda repassaran tot allò que podran fer a partir de dilluns.

Mar Rovira