.

Les plataformes que han convocat la concentració per aconseguir actuacions urgents de millora de la xarxa ferroviària plantegen traslladar la protesta a les vies, amb talls a les xarxes, si les gestions institucionals  no es tradueixen en accions immediates a curt termini. “Avui hem estat en aquesta banda de l’estació, però a Girona van plantejar les seves reivindicacions situant-se a les vies i van aconseguir millores significatives. Esperem que no calgui, però si la situació actual s’eternitza o es deteriora més, les plataformes convocants no dubtaríem a plantejar una altra reivindicació en clau menys institucional dins de les vies”, ha exposat el delegat de la Plataforma per la Defensa del Transport Públic al Camp de Tarragona, Daniel Pi.

El proper objectiu dels convocants és que el territori mantingui la unitat de criteri pel que fa a les demandes en la xarxa ferroviària. Les plataformes volen que el manifest signat avui per les institucions es converteixi, en un termini de dos mesos, en un document tècnic consensuat que sigui assumit com a full de ruta de les reivindicacions en matèria de trens que s’han de fer a les administracions competents. “Volem que aquest territori sàpiga actuar com un lobby conjunt, ja que massa vegades les reivindicacions individuals ens han fet més mal que bé, o ens han portat a la inacció”, ha recalcat Pi. En aquest sentit, els convocants també han demanat que una figura institucional assumeixi el lideratge al territori per coordinar esforços des de l’administració.

Ballesteros: “Si no reaccionen, haurem de fer altres accions”

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha fet ressò de les paraules de Daniel Pi, i ha reconegut la possiblititat de que sigui necessari anar més enllà per aconseguir els objectius exposats en el manifest: “Probablement, a partir d’ara, si no hi ha reacció, haurem d’emprendre altres accions. Esperem que no arribi, però si cal arribar-hi, hi arribarem.”

Romà Rofes