.

.

TOTS 21


L'estació de Renfe de Tarragona

Les entitats creades en defensa del ferrocarril al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han expressat el seu rebuig a la nova proposta de la Generalitat d’ubicar la interconnexió de vies entre la xarxa convencional i la línia d’alta velocitat a Vilafranca del Penedès, enlloc de a l’Arboç, com estava previst inicialment. Aquestes plataformes han assegurat que, si l’intercanviador es trasllada a Vilafranca, el temps de trajecte entre Barcelona i Tarragona o Barcelona i Tortosa no s’escurçarà tant com estava previst, i es trigarà deu minuts més que si es fa a l’Arboç. El motiu és que s’aprofitarà menys tram de la línia d’alta velocitat, passant del 70% de la proposta inicial al 52% de la nova.

Les plataformes Mou-te per Tarragona, Plataforma en Defensa del Ferrocarril al Camp de Tarragona i Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre han denunciat que la nova proposta que la Generalitat ha fet arribar al Ministeri de Foment perjudica el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, on ja s’havia fixat un consens territorial sobre l’intercanviador de l’Arboç. El nou plantejament provoca uns increments en els temps dels viatges que, segons han alertat, desvirtuen la proposta inicial d’interconnexió entre les línies convencionals i d’alta velocitat.

El col·lectiu creu que plantejar una parada regional a Vilafranca és un error, perquè es produeix en el tram on es preveia que els regionals guanyessin més competitivitat en poder circular a una velocitat de 250 quilòmetres per hora. Segons les plataformes, la Generalitat ha ignorat les reivindicacions de la demarcació tarragonina, i anuncien que s’adreçaran directament a Foment “en defensa dels trens regionals viables i competitius al Corredor Mediterrani”.