.

Imatge d'una visita d'obres de l'Ajuntament a l'Anella Mediterrània. Foto: Tarragona21

Imatge d’una visita d’obres de l’Ajuntament a l’Anella Mediterrània. Foto: Tarragona21

Amb l’inici de les obres al centre aquàtic i la remodelació de l’estadi del Nàstic, previstes per als propers mesos, els treballs que es desenvolupen a Tarragona ciutat per als Jocs del Mediterrani ocuparan 300 persones de manera directa abans de final d’any. Actualment, a finals d’octubre, són 163 les persones que treballen directament a l’Anella Mediterrània de Campclar, on les obres són més visibles. El mes de setembre passat va començar amb 110 treballadors a la zona de Campclar, que al mateix mes es va incrementar fins a 124 i a inicis d’octubre ja eren 133 els treballadors ocupats. Ara sumen 30 empleats més, fins als 163, segons fonts de l’organització consultades per Tarragona21.

D’ells, 71 ho estan fent al futur Palau d’Esports; 56 en la urbanització de l’entorn; 28 en l’estadi d’atletisme i vuit en els vestidors de Campclar. L’activitat és frenètica i l’organització està convençuda que arribarà a complir els terminis, ha destacat en declaracions a Tarragona21 el coordinador general dels Jocs, Javier Villamayor. “És espectacular la creació de llocs de treball que està provocant les obres”, ha afirmat.

Oficines de Tarragona 2017 a Marina Port Tàrraco. Foto: Tarragona21

Oficines de Tarragona 2017 a Marina Port Tàrraco. Foto: Tarragona21

Els organitzadors calculen que cal “multiplicar per dos” l’efecte en creació d’ocupació indirecta en els sectors auxiliars que es beneficien de les obres per tal de veure l’impacte laboral real.

La investidura de Rajoy canvia les coses

Queda com a gran obra la piscina olímpica, valorada en tres milions d’euros. Tarragona 2017 signarà un conveni amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports quan hi hagi la consignació pressupostària i veu com el desbloqueig de la situació política  Espanya ha canviat la perspectiva de forma contundent: “La data límit era el 31 d’octubre per confirmar si teníem president del Govern investit. Serà així i això facilita molt les coses. De no haver estat així, es dificultva molt l’organització dels Jocs, no només pels recursos econòmics, sinó pels aspectes operatius i d’interlocució”.

“Dissabte vinent -dia de la investidura de Rajoy- hi haurà un president i interlocutors vàlids”, ha recalcat Villamayor. La carta de finançament atorgada pel Govern central en 2010 ja fixava una correlació d’actuacions de diferents ministeris amb Tarragona 2017, que hagués quedat molt perjudicada si Espanya hagués anat a unes terceres eleccions generals.

Hi haurà govern central, però podria no aprovar-se els pressuspostos: “Hi ha alternatives, com concertar un crèdit avalat”. L’important “és donar plenes garanties al Comité Internacional dels Jocs”. Fa un any “parlàvem de les obres, ara de pressupost operatiu; hem avançat molt”.

D’altra banda, l’organització dels Jocs preveu cridar el rei d’Espanya perquè acudeixi a la ciutat per tercera vegada. Es tracta d’un dels grans avaladors del projecte, que presideix de manera honorífica.

J. Garcia