.

Representació de com quedarà urbanitzat el tram entre Pere III i la T-312 de l’avinguda del Baix Camp. Foto: Cedida

La influència de les obres de millora del Mercat Municipal de la Vila que es troba desenvolupant l’Ajuntament de Cambrils aniran més enllà del seu entorn més estricte. El projecte municipal, que lidera el segon tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Enric Daza, inclou una pacificació de tota aquesta zona del Barri Antic i també de l’avinguda del Baix Camp (l’antiga travessera de l’N-340).

Segons el consistori, la redacció del projecte es troba finalitzada i aprovada i, a més, compta amb el finançament assegurat. Per Daza, “ens hem d’enorgullir d’haver volgut estudiar el tot i tractar-lo globalment buscant la convivència dels diferents models d’espais públics” per aquesta zona del municipi. Aquest ampli projecte està integrat per la renovació total de l’avinguda del Baix Camp, el carrer de Jacint Verdaguer i la prolongació del carrer Hospital amb Verge del Camí.

Recreació de com serà el tram de l’avinguda del Baix Camp que hi ha just al davant de l’ermita del Camí. Foto: Cedida

L’objectiu de l’Ajuntament implica pacificar tota la zona convertint-la en zona de vianants. Segons Daza “la ciutat cada cop ha de ser més dels veïns i menys dels vehicles. Aquests s’han de moure per avingudes àmplies i tots els espais que siguin adients, transformant-les en noves places amb activitat i carrers pacificats”.

Anant més enllà, el futur de tot el Barri Antic és la de comptar amb àmplies zones pacificades, amb espais pel lleure, pel descans o per jocs infantils. Aquesta configuració conviurà amb espais comercials o despatxos professionals. A mitjà termini el projecte vetllarà per la transformació del barri, actualitzant, renovant i actualitzat l’entorn. Tot aquest procés dotarà de noves centralitats a tota la vila.