.

Imatge de la visita d’obres. Foto: Cedida

Avancen a bon ritme una de les obres més trascendentals de la història moderna de Salou. L’alcalde del municipiPere Granados, acompanyat del regidor de Planificació i Ordenació del Territori i Execució Urbanística, Hèctor Maiquez, i l’arquitecte municipal, Lluís Serra, ha visitat aquest migdia les obres de canalització del Barranc de Barenys, una gran actuació que ha qualificat de “complexa”, però que és molt important, tant perquè evitarà les inundacions del Barri de la Salut que hi ha hagut històricament, com també per la gran transformació que suposarà per a la fesomia de la ciutat.

L’alcalde ha assenyalat que l’obra continua a bon ritme i que, en la seva totalitat, es preveu que acabi el segon semestre de 2025. Així mateix, ha destacat el vessant de renaturalització que tindrà el tram que llinda amb el passeig Miramar, amb grans jardineres, arbrat i espais d’ombra, integrats en una gran plaça per al gaudiment de les persones, amb forma de rambla, i amb accessos perquè els cotxes puguin circular en diverses direccions.

Per sota aquesta plaça hi passa el calaix que desaigua les aigües del barranc al mar, en el que suposa una gran obra d’enginyeria. Queda travessada per dos carrers, el carrer València i el carrer Sol, i es preveu que quedi enllestida abans de l’estiu de l’any que ve.

Jaume Garcia