.

.

TOTS 21


Bernardo Rios serà recordat per la cançó 'Murallas de Tarragona'

Bernardo Rios serà recordat per la cançó 'Murallas de Tarragona'

L’Església Sant Francesc de Tarragona ha acollit, a les 5 d’aquesta tarda de dimarts, el darrer adéu al cantant Bernardo Rios, reconegut per cantar les ‘Muralles de Tarragona’. Família, amics, coneguts i saludats no han deixat perdre’s l’oportunitat d’acomiadar-se d’una de les insígnies de Tarragona, amb una cançó que ha traspassat èpoques i generacions. En total, desenes de persones han passat fins les 6 de la tarda per Sant Francesc, on han pogut retre l’homenatge pòstum al cantant.

Flors per retre homenatge a la veu de les Muralles

Flors per retre homenatge a la veu de les Muralles

Nascut al 1926, el cantant tarragoní va formar part de formacions com l’Orquestra Continental o l’Orquestra Windsor i el conjunt Lamoga amb actuacions a revetlles dels anys 60 com les del Bar-Restaurant Las Palmeras, i va presidir la formació ‘Mont Camp tarragoní’ al 1984. En la seva trajectòria musical va composar i interpretar tot un seguit de cançons sobre la ciutat, la més coneguda ‘Murallas de Tarragona’ l’any 1965.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tarragona vol mostrar el seu condol a la família de Bernardo Ríos, “que ha deixat un important llegat cultural i musical a la ciutat”. El consistori destaca que a més de la popular cançó, ha estat “un membre actiu i ha encapçalat entitats” com la de Món Camp Tarragoní, així com la participació en orquestres de la ciutat i la creació de moltes peces musicals dedicades a elements de la festa i al patrimoni de la ciutat.

Des del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal, l’any 2010, juntament amb d’altres personatges rellevants del món de la festa, se li va fer una interessant entrevista que us enllacem: Bernardo Rios, cantant melòdic i ànima del Món Camp Tarragoní.

Pots escoltar la cançó ‘Murallas de Tarragona’ acedint a –aquest enllaç-