.

Inmaculada Rodríguez i Juliol Villar, durant la roda de premsa d’aquest matí. Foto: Mauri

Patronat de Turisme i l’empresa Argos Serveis Culturals aniran de bracet per segon any consecutiu en la proposta cultural i turística ‘Tarrorífic’. La iniciativa, programada del 26 d’octubre fins al 3 de novembre, aprofita l’escenari propici de Tots Sants per lligar les llegendes i històries més enigmàtiques i fosques de la ciutat amb espais emblemàtics, alguns dels quals han estat cedits pel Museu d’Història.

La consellera de Turisme, Inmaculada Rodríguez, ha destacat en roda de premsa la bona acollida que va tenir ‘Tarrorífic’ l’any passat i ha explicat que, per aquest motiu, “seguim apostant per aquest producte innovador que enriqueix el nostre relat de ciutat explicant una part desconeguda de la història”. I ha afegit: “Tarrorífic ens ajuda a allargar la temporada que s’acaba normalment a l’octubre”, explicava, “i ens ajuda a posicionar Tarragona com una ciutat atractiva els 365 dies de l’any”. En aquesta ocasió “amb un format més íntim que altres com podien ser Amfiteatrum” però que ajuda a “diversificar l’oferta”.

En aquest sentit, com a novetat s’afegeix a la programació la visita a la Necròpolis Paleocristiana, que permetrà fer un recorregut per l’espai i reviure l’inframón en els temps de Roma. També s’han programat visites al cementiri de Tarragona i es proposa un breu recorregut per la Part Alta en què s’explicaran llegendes i narracions gòtiques basades en fets reals i que comptaran amb la participació d’un narrador i fins a deu figurants. Aquest recorregut acabarà en un espai emblemàtic i senyorial ric en llegendes que es desvelarà en el mateix moment de la ruta.

Un dels socis d’Argos, Julio Villar, situava l’origen de la idea “l’any 2013. Volíem donar una visió particular del món dels morts des d’un vessant cultural aprofitant les dates de la Castanyada i Tots Sants. Vam acabar descartant fer un passatge del terror perquè no podíem competir amb altres ofertes properes”, reconeixia, i de l’evolució de la idea va acabar forjant-se una proposta capaç de generar públic addicte -com és el cas de les narracions gòtiques que barregen crims, fantasmes i espiritisme- i atreure’n de forà. “En els últims dos anys un 60% dels assistents és gent de fora i el 40% restant de Tarragona ciutat”, comentava un Villar que posava l’èmfasi en la narració preparada per enguany al voltant de la vida de Francesc de Montoliu. Aquest germà del conegut literat tarragoní, personatge oblidat que tan bé encaixa en la filosofia de les llegendes a cau de xemeneia en una nit fosca de trons i llamps, ha servit d’inspiració per crear una il·lusió que recupera la seva passió per la Teosofia i l’obscurantisme tan de moda a finals del segle XIX.

Programa d’activitats

De Tarraco al Hades

Una visita a la Necròpolis Paleocristiana per conèixer el viatge a l’inframón en els temps de Roma.

Dies: 30 octubre en català i 31 octubre en castellà

Hora: 16:45

Preu: 10€

Cementiri de Tarragona. De la Guerra del Francès a l’actualitat

Després de la guerra del francès, els cementiris de la ciutat van quedar plens i es va decidir la construcció d’un de nou als afores de la ciutat. Aquesta necròpolis compta amb un conjunt notable de sepulcres i làpides de valor artístic, us convidem a aquest itinerari cultural per conèixer millor el cementiri de la ciutat.

Dies: 26 octubre en català, 27 octubre en castellà

Hora: 17:45

Preu: 10€

Llegendes i Narracions gòtiques de Tarragona

Llegendes i narracions gòtiques per no dormir, en una nit plena d’històries sobre crims, fantasmes i espiritisme basades en fets reals de la nostra ciutat.

Atenció: aquesta visita no està recomanada per a nens ni adults porucs, sensibles o amb cardiopaties severes

Dies: 31 octubre, 1, 2 i 3 de novembre

Hora: 21:00 en català, 22:20 en castellà

Preu: 15€