.

Dos nens, vestits d’època als Pallaresos. Foto: Francesc Sech

Les III Jornades Modernistes del Camp de Tarragona Els Pallaresos 1900 oferiran, el cap de semana del 4 i 5 de noviembre, prop d’una trentena d’activitats dedicades als nens i nenes, per fer despertar la seva creativitat, imaginació i perquè coneguin el món de Josep Maria Jujol i el Modernisme.

Es tracta de tallers com ‘Jugant com l’any 1914‘, un espai lúdic creat per Ludiespai, per jugar els infants amb jocs tradicionals de fusta tal com es jugava a principi del S. XX.

O bé el primer Taller didàctic de divertiments modernistes. Amb Camins Km0 tothom que vulgui podrà participar en aquest taller on podrem fer els nostres monogrames modernistes i decorar-los amb un trencadís molt especial.

També hi haurà un Taller didàctic de vitralls modernistes. Amb la Dolors Lafuente tothom que vulgui podrà participar en aquest taller on coneixerem les tècniques de la realització de vitralls al llarg de la història.

Una altra opció és el Taller didàctic de pintura “Els colors de Jujol”. Amb la Montse Virgili podrem fer aquest segon interessantíssim taller en un entorn jujulià d’excel·lència, el Centre Jujol que va ser les antigues escoles construïdes per Jujol. L’objectiu d’aquest taller dins de les Jornades Modernistes dels Pallaresos és, prèvia una introducció didàctica a la figura de Josep Maria Jujol i la importància del color a la seva obra i en general en el Modernisme, endinsar els nens i nenes en l’univers cromàtic de Jujol, fent-los acolorir unes siluetes de dibuixos i obres de l’artista d’una manera lliure per estimular la seva imaginació.

També s’oferirà el 1er Taller didàctic d’alabastre. Amb la Mireia Magre tothom qui vulgui podrà participar en aquest taller on aprendrem una mica sobre la pedra d’alabastre i realitzarem un penjoll d’alabastre per lluir-lo durant les Jornades.

Una altra opció és el Conte contes musicalitzat. Amb l’Escola de música Lautaro podrem escoltar contes musicalitzats pels alumnes més petits. Un petit divertiment per petits i grans.

O bé el Taller didàctic de dibuix “Els muixonots de Jujol”. De la mà de Tandem apropem la figura de Jujol, apassionat pel dibuix i la natura, al públic general. A partir de l’observació i estudi de les formes dels ocells experimentarem amb el dibuix i el traç per a crear una plantilla que ens servirà de matriu per a fer una impressió . Grans i petits podran gaudir d’una experiència creativa entorn la figura de Jujol i el seu univers creatiu.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */