.

Foto de Bruno Sokolowicz

Foto del periodista Bruno Sokolowicz

Aquest mes de març arriba el cicle de jornades ‘Comunicant en jove. Estratègies creatives per connectar amb i entre els i les joves, ara!’

El cicle s’organitza en tres sessions gratuïtes els dimecres 13 de març, 20 de març i 27 de març, entre les 19h i les 21 h a l’Espai Jove Kesse, ubicat al carrer Sant Antoni Maria Claret, 12-14 de Tarragona. Les jornades estan coorganitzades per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i la Ràdio Ciutat de Tarragona i compten amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i es realitzen en el marc del projecte CRECK! Promoció de l’autonomia i la creativitat.

La proposta, d’entrada gratuïta amb inscripció prèvia, va dirigida a persones joves a partir de 14 anys, professionals de la comunicació, entitats i col·lectius amb interessos per millorar les eines i recursos emprats per la difusió del seu projecte, centre o iniciativa.

PROGRAMA DETALLAT:

COMUNICACIÓ I JOVES, LLENGUATGE I CANALS. | DC. 13 DE MARÇ (DE 19 A 21 H) 

Com ens comuniquem avui en dia, les persones joves? Ha canviat la manera de comunicar-nos al llarg dels anys? Parlarem d’eines, de plataformes i de les xarxes més populars. Amb la intervenció de diversos experts que les dominen i ens en donaran les claus.

  • Josep Maria Grau: cap del departament d’Imatge i So de l’INS Pere Martell i professor associat del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV.
  • Xavier Fornós:realitzador audiovisual freelance i col·laborador habitual de televisió, actualment amb reportatges per TV3. Parlarem amb ell sobre la comunicació mitjançant el format audiovisual. El seu documental ‘Objectiu lluitador’ protagonitzat per Angélico, mostra en què consisteix la vida d’un estranger que deixa la seva vida enrere per dedicar-se al seu somni, la Lluita Lliure, i les dificultats que es troben en el seu camí, com es prepara en el seu dia a dia per afrontar el present i el futur. (@xfornos / Vimeo: vimeo.com/xfornos)
  • Oscàrboles: cantautor tarragoní d’èxit. Destaca per les seves lletres tragicòmiques i ha participat recentment de forma mediàtica al programa de talents Factor X. En parlem sobre la comunicació mitjançant la composició musical. (@oscarboles)

Modera: Arnau Curto, periodista i redactor-locutor a Ràdio Ciutat de Tarragona. (@ArnauCurto)

INSTAGRAM I IGTV | DC. 20 DE MARÇ (DE 19 A 21 H)

Instagram com a xarxa social líder del moment entre els i les joves. És una xarxa que es reinventa i evoluciona per no estancar-se i seguir atrapant. IGTV, la última novetat, de la foto a canal de vídeos. Experts ens ajudaran a treure el màxim rendiment a aquesta xarxa i l’equip de RCTGN ens presenta la seva sèrie en aquesta plataforma.

  • Juanjo Fuster:tarragoní, instagramer (72.300 seguidors) i un dels principals influencers del moment a Catalunya i Espanya, enamorat de la fotografia, la natura i els paisatges. (@juanjofuster). Diàleg conjunt amb Jesús Sarmiento, periodista i redactor a Ràdio Ciutat de Tarragona. (@jesus12n)
  • Maria Ardit:professional en relacions públiques, la comunicació corporativa, les xarxes socials i el màrqueting digital. (@maria_ardit)
  • Quim Espinosa i Toni García:el director i el productor de ‘L’Àudio’, la primera sèrie audiovisual online d’una ràdio local, Ràdio Ciutat de Tarragona, llançada per IGTV, el canal de vídeos curts d’Instagram. (@quimespinosa)

*Modera: Adrià Recasens, periodista i redactor-locutor a Ràdio Ciutat de Tarragona. (@adrebe)

TRENCANT LES BARRERES COMUNICATIVES | DC. 27 DE MARÇ (DE 19 A 21 H) 

Noves eines i noves generacions. Però… com i amb quins mitjans es comunicaven els i les joves de generacions passades i quines barreres van trencar. Un apassionant viatge en el temps amb aquells que en el seu dia van reinventar la comunicació, adaptant els mitjans existents per explicar millor les seves inquietuds. Ho descobrirem en primera persona!

  • Bruno Sokolowicz:periodista, presentador, activista i emprenedor català nascut a l’Argentina. Treballa més d’una dècada com a guionista i presentador del programa de televisió musical Sputnik, del Canal 33 (Televisió de Catalunya). Complementa els seus estudis econòmics amb un Màster en Direcció d’Empreses de Ràdio (UAB, Cadena SER, Santillana Formación). Treballa a TVE, Ràdio4-RNE, TVC, Los40, Catalunya Radio, iCat i és soci fundador de ScannerFM, la primera ràdio online amb Premi Ondas. (@Sokolowicz)
  • Eduard Prats:Comunicació corporativa i audiovisual. Directiu especialitzat a gestionar mitjans de comunicació. Coach en comunicació. Gestió d’equips humans. Dinamitzador en comunicació, màrqueting i publicitat. Locutor professional amb estudi propi Online. Organització d’Esdeveniments Empresarials. (@pratseduard)

*Modera: Silvia Petit, periodista i locutora de Ràdio Ciutat de Tarragona (@petitpinyol)

Més informació i inscripcions al web de Tarragonajove.

Seguiment a xarxes #comunicantenjove