.

.

TOTS 21

Un instant de les jornades organitzades per Mediterrània

Un instant de les jornades organitzades per Mediterrània

Aquest dijous pel matí s’ha dut a terme a la Sala d’Actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona la segona sessió de les XXIII Jornades Científiques que organitzen anualment Mare Terra Fundació Mediterrània i la Universitat Rovira i Virgili (URV). El tema central del dia ha estat el dels tòxics en l’alimentació, una temàtica que ha cridat molt l’atenció ja que la sala ha registrat un ple gairebé absolut.

En total, els assistents han pogut veure quatre ponències. En primer lloc, ha estat el torn de Gemma Perelló (URV), que ha presentat les diferents aplicacions creades per la universitat tarragonina que serveixen per a conèixer la quantitat de contaminants que ingerim a través dels aliments. A continuació, Jordi Díaz (Universitat Ramon Llull) ha pronunciat una ponència centrada en les tècniques per analitzar els tòxics que poden existir als aliments.

La següent xerrada ha anat a càrrec de José Ramón Olarieta (Plataforma Som lo que sembrem), que ha parlat als assistents sobre els aliments transgènics. Finalment, María Dolores Raigón (Universitat Politècnica de València) ha pronunciat una conferència sobre la qualitat nutricional i farmacèutica dels aliments ecològics en detriment dels provinents de l’agricultura tradicional.

Aquest divendres es posarà el punt i final a les XXIII Jornades Científiques amb quatre ponències que giraran al voltant de la toxicologia ambiental. Anna Cuadras i Enric Rovira (Observatori de Salut i Medi Ambient de Tarragona) donaran el tret de sortida parlant sobre la contaminació atmosfèrica al Camp de Tarragona. A les 10 h, Raimon Guitart (Universitat Autònoma de Barcelona) ho farà sobre els problemes derivats de l’ús de plom en activitats recreatives. A les 11:30 h es durà a terme una xerrada sobre la qualitat de l’aire a la vall del Francolí que anirà a càrrec de Neus Roig (membre de la Plataforma Cel Net). L’encarregat de tancar el curs serà Antoni Valls (subdirector de la planta Cator) amb la conferència ‘Toxicologia ambiental dels olis usats’. La clausura i entrega de diplomes començarà a partir de les 13 h.