.

.

TOTS 21


Imatge de professionals sanitaris en un centre de salut. Foto: ACN

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) expressa la seva ‘preocupació i desacord’ per la decisió pressa pel Govern espanyol de suavitzar el confinament de l’estat l’alarma i permetre que treballadors de serveis no essencials tornin a la feina, si no poden fer teletreball.

Les infermeres de Tarragona consideren ‘un error’ que l’Estat espanyol no tingui en compte l’opinió dels experts sanitaris. Segons CODITA els cassos més greus de COVID19 s’estan donant en persones que han rebut càrrega viral en espais tancats, en gran aglomeracions de gent. Relaxar el confinament actual suposarà que moltes persones a partir del dilluns 13, i a Catalunya, a partir del dimarts 14, tornin a utilitzar el transports públics i a ocupar despatxos de treball.

Tenint en compte que molta població portadora del virus és asimptomàtica, i que no tothom pren la precaució de posar-se una simple mascareta quirúrgica (que actualment encara no es troben a les farmàcies), ‘ens podem trobar en un repunt dels casos de contagi i de casos greus. Aquesta situació augmentaria la pressió sobre els hospitals que, si bé no estan col·lapsats, encara segueixen saturats’.

Per tant, CODITA considera que aquest desconfinament parcial agreujarà una situació que encara no està controlada, crida a la prudència i expressa el seu rebuig total.