.

.

TOTS 21


Les farmàcies segueixen sense cobrar

Les farmàcies segueixen sense cobrar

Les farmàcies de la de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre no han cobrat les receptes dispensades al mes de desembre. El pagament estava previst per aquest dimecres 5 de febrer segons el Concert signat amb el CatSalut. La factura ascendeix a 12,1 milions d’euros a la província de Tarragona (112 milions a nivell de tot Catalunya).

També resta pendent que es faci efectiu el pagament dels medicaments dispensats el mes de novembre (11,8 M€), una factura que els farmacèutics de la província de Tarragona haurien d’haver cobrat el passat 5 de gener. Si, tal i com ha succeït aquest mes de gener amb la factura del mes d’octubre (cobrada el passat 30 de gener), el pagament es realitza a finals del mes de febrer, les farmàcies tornaran a arrossegar dos mesos de deute (novembre i desembre de 2013), és a dir un total de 23,9 milions d’euros.

Els farmacèutics catalans es troben amb què el nou calendari de pagaments per al 2014 al que s’ha compromès l’Administració presenta demores de 55 dies per fer efectius aquests cobraments.