.

El president de la Diputació, junt al xerpa i a Òscar Cadiach

La segona sessió del VII Cicle de Conferències de Muntanya Diputació de Tarragona ha tingut com a protagonistes el xerpa nepalès Mingma, el primer xerpa del món que ha culminat els 14 vuit-mils, i l’alpinista tarragoní Òscar Cadiach, un dels principals promotors d’aquesta activitat divulgativa. Enguany les sessions d’aquesta consolidada iniciativa se celebren a l’Auditori de la Diputació, al carrer de Pere Martell, 2, de Tarragona.

Moments abans de la segona conferència del cicle el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, va rebre el xerpa Mingma a la Diputació, i es va interessar per la seva expertesa en l’àmbit del muntanyisme.

A l’auditori de la Diputació, ple de gom a gom, Mingma va donar a conèixer al públic assistent la seva vasta experiència expedicionària, i les principals vivències de la seva fita dels 14 vuit-mils (les 14 muntanyes de la terra que arriben o superen els  8.000 metres d’altitud).

De la seva banda, Òscar Cadiach va pronunciar la conferència ‘Dos gegants de l’Himàlaia: Kanchenchunga (8.586 metres) i (Gasherbrum I 8.068 m)’. Alpinista, explorador, empresari i productor de documentals, Òscar Cadiach ha rebut premis internacionals als festivals de Montreal, Inkafest i Torelló per L’altra cara del K2. Ha estat cap d’expedició i director tècnic del programa El cim de TV3.

Amb més de 60 expedicions a l’esquena, l’alpinista tarragoní ha trepitjat dues vegades el cim de l’Everest sense oxigen artificial, i ha estat el primer occidental a superar l’aresta nord de l’Everest i el segon graó en lliure el 1985, considerada l’escalada més alta de la Terra.

/* JS para menú plegable móvil Divi */