.

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Josep Poblet, alcalde de Vila-seca. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’Ajuntament de Vila-seca dóna ajuts de fins a 6.000 euros a les empreses cada cop que contracten un habitant del municipi. La mesura forma part del Programa Impuls a l’Ocupació, que ja ha atorgat 281 bonificacions des que es va implantar l’any passat. En concret, l’Ajuntament paga 6.000 euros per cada contracte indefinit amb una jornada de més del 75% ofert a un vila-secà major de 50 anys. Si el contracte no és indefinit però té una durada mínima de 12 mesos, la bonificació és de 4.000 euros quan la persona contractada té 50 anys o més, i 2.000 euros si en té menys. Transformar un contracte temporal a fix també es premia amb 2.000 euros, mentre que els contractes d’un mínim de 3 mesos reben un ajut de 750 euros.

L’alcalde vila-secà, Josep Poblet, ha fet balanç del primer any de legislatura posant aquests ajuts com a exemples de les mesures “valentes” destinades a reduïr l’atur, “principal prioritat” del govern municipal. En aquest sentit, també ha destacat els plans d’ocupació municipals, en què el consistori ha invertit més de 700.000 euros en contractar 62 persones, o els ajuts a nous emprenedors -2.000 euros pels habitants del municipi que creïn una nova empresa a Vila-seca-. Poblet atribueix a aquestes accions de govern el fet que “d’un 23% d’atur en el moment cru de la recessió, hem passat a un 10% el passat juliol”, i que “portem 35 mesos seguits en què l’atur d’un mes és més baix comparat amb el mateix mes de l’any anterior”.

Els impostos pel 2017 seran els mateixos que enguany

Poblet també ha avançat que l’Ajuntament congelarà per sisè cop en els darrers set anys els impostos i taxes municipals. L’únic parèntesi és el de 2012, quan l’IBI es va veure afectat per l’increment de l’Estat. També ha anunciat un programa de participació mitjançant el qual la ciutadania decidirà on destinar 300.000 euros del pressupost de l’any que ve, i l’aprovació d’un estudi per dissenyar un servei de transport urbà al municipi de Vila-seca, que podria estrenar-se a finals de l’any que ve.

Romà Rofes