.

Foto de família de la inauguració a Reus de l'Escola de Dones Polítiques.

Foto de família de la inauguració a Reus de l'Escola de Dones Polítiques.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han inaugurat aquest dimarts al matí a Reus la primera sessió de l’Escola de Dones Polítiques 2014, que l’ICD organitza a les demarcacions de Tarragona, Terres de l’Ebre, Girona i Lleida. La jornada ha tingut lloc al Palau Bofarull i ha comptat amb la participació de 33 polítiques del Camp de Tarragona. L’objectiu és reforçar les competències directives i la capacitat de lideratge i comunicació de les electes, promoure les aportacions de les dones a la política local, la seva permanència en els càrrecs i el seu accés a qualsevol àrea política.

En l’acte d’inauguració Gatell ha explicat l’augment de dones a la política, tot i que “encara ara només tenim 135 dones alcaldesses”, un 14,2% del total. Les dones regidores són un 32,2%, segons la presidenta de l’ICD. Altres xifres destacades que ha donat revelen que prop d’un 34% d’homes repeteixen legislatura, mentre el percentatge de dones que ho fan és del 27%. Una tercera legislatura la fan un 14% dels homes i un 8% de les dones.

Les sessions que s’han iniciat avui a Reus inclouen un espai per fomentar l’aprenentatge i el progrés de les carreres de les dones a través de l’experiència i l’habilitat d’altres professionals que comparteixen els seus coneixements. Dones amb una experiència amplia i reconeguda en el camp de la política acompanyen i aconsellen d’altres en la seva carrera i àmbit professional.

L’Escola de Dones Polítiques vol ser un espai de trobada, reflexió i intercanvi, punt de partida per a la creació de xarxes de col·laboració entre dones polítiques al territori. La jornada de Reus compta amb una conferència a càrrec de la psicòloga Hermínia Gomà, i una sessió de consells de dones amb experiència en política amb l’alcaldessa de Porrera, Maria Mercè Juncosa; l’alcaldessa de Riudecols, Anna Aragonès, i la regidora de l’ajuntament d’Almoster, Coia del Rio.

/* JS para menú plegable móvil Divi */