.

.

TOTS 21


Concentració de les dones electes, a les portes del consistori tarragoní. Foto: Joan Marc Salvat

Concentració de les dones electes, a les portes del consistori tarragoní. Foto: Joan Marc Salvat

Una vintena de dones electes al llarg del període democràtic s’han concentrat a les portes de l’Ajuntament de Tarragona per mostrar el seu rebuig frontal a la nova Llei de l’Avortament del Partit Popular. Regidores i diputades de tots els colors –a excepció del Partit Popular– han secundat un manifest que, sota el nom ‘Sense Tuteles’, ha posat de relleu “el projecte de Llei de l’avortament aprovat pel PP suposa un retrocés intolerable en els drets reproductius i sexuals”. Sobre la limitació de les possibilitats a l’hora d’interrompre l’embaràs, les regidores i diputades han denunciat que “portarà situacions dramàtiques per a moltes dones, especialment per a les que no disposin de recursos econòmics i provocarà un retorn a la clandestinitat, amb tots els riscos que això implica”.

Teresa Batet (CiU), la primera regidora del primer ajuntament democràtic a Tarragona, s’ha sentit afalagada perquè als seus 82 anys, “quan ja ens solen aparcar”, la tinguin en compte per a denunciar una mesura que ha titllat de retrocés democràtic: “Tornem a finals dels anys 70, no ho podem acceptar de cap manera”. Batet ha anunciat que és una “guerra” que el PP té guanyada perquè “tenen tota la força de la majoria absoluta i tots els vots”. És per això que ha demanat una “estratègia molt ben organitzada per a guanyar i no anar a pitjor”.

Lectura del manifest contra la reforma de l'avortament. Foto: JM.Salvat

Lectura del manifest contra la reforma de l'avortament. Foto: JM.Salvat

Dolors Comes (ICV), regidora fins l’any 2003, ha justificat la seva presència a la protesta per sumar “esforços per una lluita en defensa dels drets de les dones”. Comes ha lamentat que “cada vegada que guanyem drets, hi ha algú que se les empesca per fer-nos retrocedir, i això no ho podem permetre”, ha sentenciat. Comes ha posat de manifest que “molta gent ha alçat la veu” davant aquesta reforma de llei de l’avortament. I també ha volgut subratllar que “aquest és un tema que afecta especialment a les dones, però no és un tema de dones, és un tema de democràcia que afecta a tot el conjunt de la societat”.

En l’acte també hi han pres part la tinent d’alcalde Begoña Floria, la portaveu del grup municipal de CiU, Victòria Forns, així com la portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís. Entre les concentrades, també s’hi han pogut veure l’alcaldessa de Prades i regidores de les localitats veïnes, com Reus o Torredembarra.

Joan Marc Salvat