.

Imatge de l'incident Foto:Tarragona21

Imatge de l’incident Foto:Tarragona21

1. Cau un sostre a Parc Central (20.1.2015)
Ensurt sense ferits al Parc Central de Tarragona. Aquest migdia, pels volts d’un quart de 3, part del fals sostre d’un dels passadissos interiors del centre comercial s’ha desplomat. La principal causa de l’esfondrament, segons apunten els mateixos tècnics del Parc, s’atribueix a què la canonada anti incendis hauria rebentat i, per l’acumulació d’aigua, el fals sostre ha acabat cedint.
Com a conseqüència de l’incident, s’ha activat l’alerta pertinent i els tècnics del Parc Central han treballat conjuntament amb els Bombers de la Generalitat. Aquests últims han aillat la zona afectada per garantir la seguretat dels clients del Parc Central. Un cop, membres del Parc i Bombers han fet net del principal material ensorrat, els Bombers han marxat del recinte.

Notícia que va córrer per les xarxes socials.

Notícia que va córrer per les xarxes socials.

2. Els “FALS” atemptat Gihadista a Tarragona (25.1.2015)

Un espectacular dispositiu dels Mossos, que oficialment era “un control rutinari”, però buscava seguir una concentració de centenars de joves marroquins en ple Eroski, i una falsa notícia sobre un atemptat gihadista a Tarragona, difosa a través de les xarxes socials, ha despertat l’alarma entre els tarragonins. Missatges de Whatsapp, piulades a Twitter i posts de Facebook han compartit una captura de pantalla amb titular falsejat de l’edició digital d’El País en què, malintencionadament, s’alertava: “Detinguts a l’Eroski de Tarragona quatre gihadistes amb ‘intenció d’atemptar’”Com es pot veure en les imatges superiors, la notícia original (i certa) és la que publica el rotatiu estatal sota el títol “Detinguts a Ceuta quatre gihadistes amb ‘intenció d’atemptar’” i que podeu consultar en aquest enllaç.

Júlia Creus l'actriu de Tarragona de la sèrie Merlí. Foto:Tarragona21

Júlia Creus l’actriu de Tarragona de la sèrie Merlí. Foto:Tarragona21

3. Júlia Creus la tarragonina de Merlí (24.10.2015)

Júlia Creus és una jove actriu tarragonina que ha debutat les darreres setmanes a la ja popular sèrie de TV3 ‘Merlí’. De fet, és la jova sensació de la sèrie, on interpreta el paper de ‘Mònica’. ‘Merlí’ compta també amb David Solans en un dels papers protagonistes (‘Bruno’). Solans va ser el ‘prota’ del film del tarragoní Jesús Monllaó ‘Fill de Caín’, on també van aparèixer la tarragonina Mercè Rovira i la reusenca Abril Garcia.
Júlia Creus ha fet el salt i actualment viu a Barcelona, on està treballant en diversos projectes de teatre i televisió. També ha rebut ofertes internacionals per un paper a Los Àngeles.

Que significa el paper de ‘Mònica’?
És el paper més important que tingut fins ara. He pogut crear el personatge de la ‘Mònica’ i l’estic amollant. Potser és el personatge més madur de la sèrie. Ha patit la separació dels pares i d’altres circumstàncies que l’han fet ser tan mirada. No faré ‘spoilers’, però us puc avançar que en les setmanes vinents es desvetllaran moltes de les raons que porten ‘Mònica’ a ser com és.

Imatge de la planta de Bayer antiga Covestro

Imatge de la planta de Bayer antiga Covestro

4. L’avançament del tancament de la planta de Covestro (4.12.2015) 

La sort està llençada. Covestro (antiga Bayer MaterialSicence) tancarà la planta de producció de MDI i podria acomiadar 120 treballadors per no ser competitiva a llarg termini degut als costos de producció. Serà a finals de 2017, quan vencin contractes de subministrament de material, segons ha sabut Tarragona21, quan es tancarà la planta. La decisió s’ha pres avui en el marc del Consell de Supervisió de l’empresa. Els elevats costos de producció han fet que es prengui la decisió.
Justament, l’elevat cost de l’energia elèctrica per a la indústria química (un 40 per cent superior a altres països europeus) no la fa competitiva. La indústria química de Tarragona està insistint al Govern central d’aquesta mancança, però passa el temps i no s’aporten solucions des de Madrid.

L'11 d'agost del 2015 quedarà sempre a la memòria de Salou. Foto:Tarragona21

L’11 d’agost del 2015 quedarà sempre a la memòria de Salou. Foto:Tarragona21

5. Un tinent d’alcalde de BCN diu que el senegalès mort és la ‘primera víctima de la criminalització de la pobresa de l’estiu’ (11.08.2015)

La mort d’un senegalès de 50 anys quan fugia dels Mossos a Salou ha fet indignar el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, que, en el seu compte de Twitter, ha definit l’home com “la primera víctima de la criminalització de la pobresa de l’estiu. Asens, que fa ha fet un tuit encapçalat amb les paraules “in memoriam senegalès anònim”, assegura que aquesta mort “ens assenyala”, informa el diari Ara.

Per la seva part, s’espera la reacció de l’Ajuntament de Salou al conflicte que es viu avui a la localitat.
En una altra piulada, el regidor de Barcelona en Comú puntualitza que “tots som còmplices” d’aquesta mort, però deixa clar que “alguns” hi tenen més responsabilitats. I titlla de “lamentable” el fet que la “persecució policial contra el ‘top-manta’”” hagi “acabat amb un senegalès mort”.

Porrera un dels municipis on es va treballar el 12O.

Porrera un dels municipis on es va treballar el 12O.

6. Tres ajuntaments del Priorat s’apunten a desobeir i treballaran el dia de la Hispanitat (9.10.2105)

Tres municipis del Priorat, dos d’ells governats per ERC i un tercer per CiU, han decidit, d’acord amb els treballadors municipals, anar a treballar el proper dilluns, 12 d’octubre, festiu i dia de la Hispanitat, per tal de sumar-se a un acte simbòlic de desobediència amb Espanya, segons ha pogut saber Tarragona21. Es tracta dels municipis de la Vilella Baixa, Porrera i Pradell de la Teixeta. Els dos primers estan governats per ERC o per la ‘marca blanca’ d’ERC, Acord Municipal, i el darrer, per CiU. L’alcalde de la Vilella Baixa, Jordi Sabaté, també president comarcal d’ERC, és qui ha endegat una campanya per wasapp perquè els municipis s’hi sumin. “Es tracta de fer un acte simbòlic de desobediència civil”, ha dit a Tarragona21, una mena d’inici de ‘desconnexió’.

Ple municipal d'aquest 28 de desembre. Foto:Tarragona21

Ple municipal d’aquest 28 de desembre. Foto:Tarragona21

7.Qui és qui a l’Ajuntament de Tarragona. (26.5.2015)

A manca de confirmar el cent per cent escrutat a Tarragona, i amb el 95,5 per cent ja liquidat, el consistori del mandat 2015-19 serà absolutament novedós. Dels 27 regidors, 18 són nous. Per començar, els partit que s’estrenen: quatre regidors de Ciutadans, quatre d’ERC, i dos de la CUP, però també els tres de CiU. Al PSC també hi ha canvis. És en certa manera, el mandat dels independents.
La posició queda així: en primer lloc, el PSC, seguit de Ciutadans; tercer, ERC; quart, el PP; cinquè, CiU; sisè, la CUP i setè, ICV-EUiA. De fet, només ha faltat Ara Tarragona perquè els vuit partits que han protagonitzat la campanya estiguin a l’Ajuntament.

En aquest article s’explica el currículum dels 27 nous regidors i com queda dissenyat el nou consistori. L’entrada de noves formacions ha deixat a l’Ajuntament de Tarragona fins a vuit partits polítics representats al ple.

R2D2 va ser a la TAP Foto:Tarragona21

R2D2 va ser a la TAP Foto:Tarragona21

8. La galàxia triomfa a la Disfressa d’Or 2015 (14.2.2015)

L’imperi contraataca i el poder de la galàxia ha seduït el jurat de la Disfressa d’Or 2015. La comparsa Cromatic Fusion ha enlluernat les prop de 3.500 persones que han acudit a la renovada edició de la Disfressa d’Or, celebrada aquesta nit de divendres a la Tarraco Arena Plaça. Els guanyadors, amb 536 vots, han escollit una indumentària basada en la pel·lícula La guerra de les galàxies, i s’han fet acompanyar sobre l’escenari d’una nau amb lluentons, així com ballarins vestits com guerrers de combat. En segon lloc, amb 518 punts, han quedat Sinhus Sport, que també s’han endut el reconeixement a la millor posada en escena. Un guardó que els hi ha entregat el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. L’actuació de Sinhus ha estat una de les més espectaculars: vestits com autèntics maoris de la Polinèsia, part dels ballarins ha accedit a l’escenari des de la part davantera de l’escenari.

Una de les imatges del documental. Foto:cedida

Una de les imatges del documental. Foto:cedida

9. El documental de la Tàrraco romana triplica el ‘share’ d’audiència a TVE (27.10.2015)

L’emissió del documental de la Tàrraco romana ahir a TVE 2 va ser un èxit. En quotes de pantalla van arribar a triplicar el ‘share’ de la cadena 2 de TVE. Si el ‘share’ habitual se situa en un 2’3%, durant el primer capítol d’ahir es va arribar al 4’5%, el que es tradueix en 537.000 espectadors. Aquestes xifres es van superar amb escreix durant l’emissió del segon capítol que va finalitzar amb un 6’6% de ‘share’, uns 729.000 espectadors.
El paper de les xarxes socials ha estat rellevant en la difusió del projecte, tant abans de l’estrena com durant la seva emissió. Fa ben bé un parell de setmanes que molts usuaris de Facebook fan córrer el ‘trailer’ i fotografies del documental. Però no va ser fins ahir que va quedar palesa la gran expectació que ha originat el projecte també a Internet, on el documental es va situar com a trending tòpic en novena posició a Twitter amb el hashtag ‪#‎IngenieríaRomana.

Refugiats sirians arriban a Europa Foto:Europapress

Refugiats sirians arriban a Europa Foto:Europapress

10. Deu municipis de la província rebran refugiats de guerra (09.09.2015)

Els deu municipis més poblats de la província de Tarragona rebran refugiats de les guerres de Síria, Irak i Afganistan. Es tracta de Tarragona, Reus, El Vendrell, Tortosa, Cambrils, Salou, Valls, Calafell, Vila-seca i Amposta, que són les deu ciutats més poblades, segons han confirmat a Tarragona21 fonts de la Diputació.
Es desconeix de moment la xifra de refugiats que rebrà cada municipi. Les mateixes fonts han indicat que el més urgent és “agilitzar” el procés d’arribada dels refugiats davant el drama que estan vivint.
Tarragona ja havia anunciat per mitjà de l’Ajuntament la seva disposició a recollir refugiats. Altres municipis de la província han fet el mateix aquest dies, especialment després de les crues imatges que arriben de les costes de Turquia i d’Europa central.
Per evitar una allau de ciutats sol·licitants, la Diputació s’ha posat al capdavant per coordinar el procés. A la vegada, ha posat sobre la taula una xifra econòmica per començar a treballar i ha fixat que siguin els deu municipis més poblats els que comencin a rebre els refugiats per quant s’entén que tenen coberts molts serveis. L’opció triada dels deu municipis més poblats no tanca la porta a altres si les necessitats ho requereixen.