.

Una sessió de corrandes improvisades

Una sessió de corrandes improvisades

Divendres passat, 29 de gener, la Biblioteca Mestra Maria Antònia es va transformar en una taverna amb l’espectacle “Corrandes amb DO”, de la companyia “Corrandes són Corrandes”, que va maridar la cultura del vi amb la cançó improvisada. Aquesta és una de les activitats del projecte Biblioteques amb DO que impulsa la Generalitat de Catalunya per difondre la cultura del vi i sumar energies entre biblioteques i cellers.

Una cinquantena de persones van gaudir de la vetllada, van riure, van cantar i van participar en els jocs que proposaven els músics per improvisar les lletres de les seves cançons. Josep Maria Llauradó, del celler del Mas del Botó de l’Alforja, va donar a conèixer el seu vi de garnatxa negra, cavernet Sauvignon i Samsó. Altres vins de la DO Tarragona presents a l’acte com el rosat Puig Rodó de Bràfim realitzat amb ull de llebre i la mistela de Vila-rodona.

A l’acte, també hi van assistir entre d’altres, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, la regidora de Cultura, Núria Batet, i l’autor del llibre “Cançons de taverna de Torredembarra”, Gabriel Comas, historiador i professor de la URV. La biblioteca va fer obsequi del llibre de Comas als tres músics, perquè la companyia es dedica a l’estudi de la cançó tradicional i improvisada, pròpia de les tavernes.