.

El Centre Jujol es va omplir per seguir la primera conferència. Foto: Francesc Sech

Les III Conferències Modernistes dels Pallaresos, que se celebraran tots els dimecres d’octubre al Centre Jujol, han arrencat aquest dimecres, 4 d’octubre, amb un gran èxit de públic.

Prop d’un centenar de persones s’han reunit a l’espai municipal per seguir la conferència de l’arquitecta Mònica Sans, autora d’una sorprenent hipòtesi sobre la simbologia càtara que estaria amagada rere el coronament i el penell del campanar de l’església de Creixell. La conferenciant ha estat presentada per Josep Maria Buqueras i la cloenda ha comptat amb una selecció de vins Padró.

L’alcalde, Xavier Marcos, amb la conferenciant Mònica Sans. Foto: Francesc Sech

L’alcalde, Xavier Marcos, s’ha felicitat per la resposta ciutadana al cicle de conferències, subratllant la “vàlua de l’equip de persones que treballen en aquest projecte” i ha posat èmfasi en el fet de “fins a on arribat l’impuls al món dels modernisme que estem donant des dels Pallaresos”, un impuls que s’ha traduït en la proliferació de fires modernistes en altres poblacions seguint la petjada dels Pallaresos. Marcos ha recordat també la recent presència de 14 recreadors dels Pallaresos a la II Feria Modernista de Lleó i al centenari de l’escola tarragonina de les Teresianes, així com els contactes fets amb grups recreadors de Santander, amb Casa Botines de Lleó i amb el Palau Güell de Barcelona.

Dimecres 11 d’octubre serà el torn de la segona de les quatre conferències programades. El torn serà pel doctor arquitecte Guillem Carabí, que parlarà del tema ‘Ennoblir un edifici: Josep Maria Jujol i la Casa Bofarull’.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */