.

.

TOTS 21


El peix un dels reclams de Nadal

El peix un dels reclams de Nadal

El Mercat Central de Tarragona s’ha omplert aquest dimarts “de gom a gom” amb les compres d’última hora de cara al sopar d’aquesta nit i el dinar de demà Nadal, amb preus i ventes similars a les dels últims anys amb clients que es gasten una mitja de 80€.

Preguntats per Tarragona21, alguns comerciants diuen haver-hi notat una major afluència de compres en les dues últimes setmanes i d’altres tan sols destaquen les compres “massives”d’avui, sobretot en el peix per tal d’adquirir-lo el més fresc possible.

El Mercat s'omple amb les compres d'última hora

El Mercat s'omple amb les compres d'última hora

Teresa Aparicio, carnissera, comenta a aquest digital que “crec que enguany la cosa està pitjor que l’anterior i és mentira que la cosa millora. Aquí al mercat tenim tracte directe amb els clients i ho observem. Molta gent ja no pot comprar productes com el cabrit i busquen alternatives com el tall rodó o compren vedella que manté el preu dels últims quatre anys. Fins i tot unes clientes van comprar dos quilos de carn picada per fer unes bones cassoles de mandonguilles” comenta. Aparicio reconeix que avui s’ha notat molt l’afluència de gent a diferència de dies enrera en que “feia pena, com ahir que ni el peix va obrir, ja que no ho fa els dilluns i no va fer excepció per ser festes”. La comerciant comenta que els preus es mantenen generalment i que s’observa dificultat econòmica entre la clientela.

Una de les parades de peix i marisc del Mercat

Una de les parades de peix i marisc del Mercat

Alguns fan una excepció i es gasten fins a 200€ al Nadal en productes que la resta de l’any no consumeixen o ho fan menys, i d’altres amb 40-60€ ja tenen l’àpat. Tot i així la mitjana de despesa en el dinar nadalenc oscil·la sobre els 80€.

Pel que fa a peixos, els comerciants comenten que destaquen el marisc com les ostres, llagostins, cloïsses, gambots, el musclo…, entre el peix els llobarros, el rap, el lluç i les dorades. Respecte a carns el corder, el gall d’indi o el cabrit.

-Adrià Recasens-