.

El president de la Cambra de Tarragona, Agustí Pujol, el catedràtic Sergio Nasarre i el president de la confederació, Ángel Merino.

La Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona va acollir ahir divendres l’assemblea general ordinària de la ‘Confederación de Cámaras de la Propiedad Urbana y Asociaciones de Propietarios de Fincas Urbanas’, el màxim organisme espanyol del sector. La trobada formava part del programa de commemoració del centenari de l’entitat tarragonina (1914-2014) i va reunir 22 dirigents d’arreu de l’Estat.

A la reunió es va evaluar el moment que viu el sector després de la crisi immobiliària. El president de la confederació, Ángel Merino Berthaud, va apostar per la “diversificació”, a la recerca d’activitats paral·les a la construcció com ara la “rehabilitació” i “l’eficiència energètica”. També va dir que, dins aquesta nova realitat, les cambres de la propietat estan fent una tasca cada dia més important de “prestació de serveis”.

El president de l’entitat organitzadora, Agustí Pujol i Niubó, va afirmar que arriben al centenari de vida amb “molta estabilitat” i va aportar una visió “optimista” de futur davant les primeres mostres, a Tarragona i a la resta del país, de “reactivació” del sector immobiliari.

L’acte es va tancar amb una conferència-col·loqui a càrrec de Sergio Nasarre, catedràtic de Dret Civil de la Universitat Rovira i Virgili i director de la càtedra d’habitatge d’aquest centre (adjuntem una fotografia a on es pot veure, d’esquerra a dreta, Agustí Pujol, Sergio Nasarre i Ángel Merino).

Avui es complerta la jornada amb la recepció oficial dels participants a l’ajuntament i una visita guiada per la Tàrraco romana i el port. El programa del centenari de la Cambra es van inaugurar el passat 17 de setembre i es perllongarà amb diferents activitats fins el març del 2015.