.

Foto de família dels Martins i Martines i de la pregonera -la primera per la dreta-. Foto: Tots21

La nedadora d’aigües obertes Vicki Font Fortuny, reusenca però amb lligams familiars i professionals amb el Morell, ha estat l’encarregada d’obrir el foc de la Festa Major de Sant Martí del Morell, la Festa Major petita, en un acte que gairebé ha omplert el Teatre Auditori morellenc i on per cinquè cop han estat novament protagonistes les persones del municipi que es diuen Martí i Martina, que han rebut un homenatge per part de l’alcalde i les regidores de Cultura i Festes.

En el seu pregó, Vicki Font ha recordat els seus lligams familiars i professionals amb El Morell, on va ser 15 anys monitora de natació (‘entre els meus alumnes vaig tenir l’actual alcalde’, recordava), així com el fet de ser professora a l’escola Ventura Gassol.

Va iniciar-se en la natació al Reus Ploms després que quan era nena caigués en una piscina. Autodefinida com a ‘malalta d’aigua’, forma part de l’equip de nedadors que comandats pel ‘tragamilles’ Jordi Cercera, neda per recaptar fons per lluitar contra la malaltia de l’ELA. En aquest sentit ha fet travessies de 45 quilòmetres entre la plataforma Casablanca i Cambrils o entre L’Ampolla i Cambrils. El seu gran repte, que vol assolir l’any vinent després d’un intent previ fracassat pel mal temps, és travessar l’estret de Gibraltar.

La jornada acabava amb un reconeixement als Martins i Martines del municipi, que van rebre un record de mans de l’alcalde, Eloi Calbet, i les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i Jesús Valldosera. Calbet va felicitar-se que aquesta Festa Major no calgui usar la mascareta i es torni a la normalitat.

Consulteu la programació de la Festa Major de Sant Martí en aquest enllaç.

J. Garcia