.

Una instantània del ple d'ahir. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Una instantània del ple d’ahir. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

“S’ha de millorar la comunicació amb els barris però no cal posar etiquetes de regidor de barri, perquè el concepte és inherent al càrrec”, ha manifestat la regidora socialista Begoña Floría. En nom de l’equip de govern, Floría ha justificat així el vot negatiu a la proposta de CDC de recuperar aquestes figures institucionals que es van suprimir el passat mes d’abril.

La portaveu ha assegurat que s’està treballant amb les entitats veïnals per explorar quines són les millors fórmules per mantenir un contacte directe entre el govern municipal i els barris. “Ho recuperarem com a concepte, però no com fins ara perquè la fórmula ja no funcionava com ho va fer en el passat”, ha sentenciat Floría.

La moció per recuperar els regidors de barri ha comptat amb els vots favorables de CDC, ERC i Ciutadans. El grup municipal de la CUP s’ha alineat en aquest cas amb l’equip de govern perquè veu en aquestes figures un “perill de caure en pràctiques clientelars”, en paraules de la regidora Laia Estrada, però s’ha mostrat d’acord amb CDC en què la solució final per millorar el contacte amb els barris és posar en marxa les Taules Interdisciplinàries d’Entitats.

La regidora d’ICV Arga Sentís, que s’ha abstingut, ha manifestat que veien les regidories de barri com “un pedaç” i ha demanat la formació d’un Consell de barri que gestioni directament una part del pressupost. Per part de Ciutadans Rubén Viñuales ha considerat que va ser “un greu error” eliminar la figura del regidor de barri perquè creu que els barris han perdut un interlocutor amb l’Ajuntament. Tot i així, ha reconegut les limitacions que tenia la fórmula: “aconseguies més o menys coses depenent de si tenies un regidor més o menys poderós en l’equip de govern”.

Romà Rofes