.

Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Anna López en la presentació a l'Ajuntament de Cambrils. Foto:Cedida

Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Ana López en la presentació a l’Ajuntament de Cambrils. Foto:Cedida

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la primera tinent d’alcalde, Mercè Dalmau; i la segona tinent d’alcalde, Ana López, han presentat aquest matí el Pla d’Actuació Municipal 2016-2019. El document és el full de ruta que emmarca l’actuació de l’equip de govern que es compromet amb la ciutadania a realitzar aquelles accions considerades prioritàries.

Camí Mendoza, ha explicat que ‘les prioritats de l’acció municipal són afavorir la recuperació econòmica, fomentant la cultura i l’educació en valors i civisme’. Fomentar la convivència i la cohesió social, impulsar l’execució d’infraestructures i la millora de l’espai públic i l’aposta per una gestió de recursos intel·ligent i responsable, per tal d’optimitzar l’eficiència interna de l’Ajuntament, són altres de les prioritats que incorpora el pla.

Pel que fa als valors que marcaran la gestió del dia a dia, l’alcaldessa ha destacat: ‘Som conscients de les dificultats que pateixen els veïns i veïnes de la nostra ciutat i alhora, dels recursos econòmics que té l’Ajuntament. Per tant, actuarem amb transparència, proximitat, coherència, creativitat i innovació per tal de ser el més eficaços possibles a l’hora de donar resposta a les demandes dels cambrilencs i cambrilenques’.

Els cinc eixos d’actuació

El Pla de Mandat s’ha dividit en cinc eixos d’actuació que inclouen aquelles accions relacionades amb el desenvolupament econòmic, el medi ambient, la cohesió social, la participació ciutadana i la transparència i la gestió intel·ligent. Els cinc eixos d’actuació són:

  1. Cambrils com a motor de desenvolupament econòmic, de creixement econòmic i d’ocupació.
  2. Cambrils, ciutat de qualitat i sostenible.
  3. Cambrils, ciutat cohesionada socialment i al servei de les persones.
  4. Cambrils, ciutat oberta: convivència i participació
  5. Cambrils, ciutat intel·ligent i del bon govern.

Cambrils com a motor de desenvolupament econòmic, de creixement econòmic i d’ocupació

La primera tinent d’alcalde, Mercè Dalmau, ha estat l’encarregada d’explicar les mesures del govern en matèria econòmica. En aquest sentit, ha destacat la posada en marxa de la Torre del Llimó com a espai de referència del teixit productiu i emprenedor i el desenvolupament de línies de treball destinades a afavorir el sector primari. En matèria turística, Dalmau ha assegurat: ‘Impulsarem un nou pla d’usos per a les platges de Cambrils i fomentarem l’impuls d’activitats de temporada que millorin l’oferta d’aquests equipaments turístics i la seva atractivitat’. Per la seva banda, també ha assegurat que ‘seguirem apostant pel treball conjunt amb els empresaris turístics de Cambrils, en els fòrums com la Taula de Treball o les Taules sectorials’.

Cambrils, ciutat de qualitat i sostenible

Per tal de millorar la qualitat de vida dels cambrilencs i cambrilenques, l’equip de govern proposa diferents mesures encaminades a millorar les infraestructures del municipi. En aquest sentit, les prioritats són:

  • L’impuls de la nova estació ferroviària.
  • La construcció del Vial Charles Darwin i de l’Avinguda de l’Esport per tal de connectar la zona esportiva amb el nucli urbà i l’autopista AP7 i l’autovia A7.
  • L’enderrocament del pont de la Nacional 340 i la urbanització de la zona.

 Cambrils, ciutat cohesionada socialment i al servei de les persones

Potenciar les polítiques de benestar social per a famílies amb dificultats econòmiques, amb especial cura a les persones grans i tot fent de Cambrils una ciutat inclusiva, són algunes de les prioritats d’aquest eix. En aquest sentit, facilitar l’habitatge per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat social o emergència són alguns dels objectius.

 Cambrils, ciutat oberta: convivència i participació

El foment de la participació de la ciutadania en la vida política és una de les prioritats del pla de mandat. L’encarregada d’explicar aquesta qüestió ha estat la segona tinent d’alcalde, Ana López, qui també ha anunciat que durant aquest mandat ‘recuperarem les garanties dels drets de la ciutadania a través de la figura del Defensor de la Ciutadania i l’Oficina del Consumidor’. També s’incentivaran polítiques adreçades a l’àmbit de la cooperació i solidaritat, la immigració, la igualtat i la salut.

 Cambrils, ciutat intel·ligent i del bon govern

La transparència, la informació ciutadana i el rendiment de comptes són altres de les prioritats incorporades en el Pla de Mandat presentat aquest matí. És per això que, entre d’altres, el web Govern Obert també avaluarà quin és l’estat d’execució del Pla de Mandat.

Pla Estratègic de Cambrils

Més enllà dels reptes a assolir en els propers anys a través del Pla d’Acció Municipal presentat, l’equip de govern també ha impulsat la redacció del Pla Estratègic, un document que s’està realitzant amb participació ciutadana i que busca les potencialitats i els reptes de la ciutat a llarg termini, és a dir, fins al 2026.