.

Pere Varias donant instruccions a l’equip, durant un temps mort del partit d’aquesta temporada a la pista del Lloret

Pere Varias donant instruccions a l’equip, durant un temps mort del partit d’aquesta temporada a la pista del Lloret

L’entrenador del Club Patí Calafell Tot l’Any, Pere Varias, fa un balanç molt positiu del primer terç de la temporada a l’OK Lliga. Pensa que el bon moment de l’equip, instal·lat a la zona còmoda dela classificació, lluny del descens, en plaça europea i com a seriós aspirant a disputar la Copa del Rei, és fruit de la feina desenvolupada.

Però vol rebaixar l’eufòria i malda perquè mirar cap amunt no distregui l’equip dels autèntics objectius.“Sé que a tothom li fa il·lusió la Copa del Rei, i jo el primer. Però la nostra obligació és tenir el cap fred i pensar en signar la permanència el més aviat possible i al vestidor estem contents perquè comencem a tenir-la a prop”, diu Varias. El tècnic verd-i-blanc recorda, a més, que al Calafell Tot l’Any li queda un final de primera volta d’infart, ja que li toca jugar amb el FC Barcelona i el Liceo, a més de dos rivals del seu mateix segment de la taula (l’Igualada i el Vilafranca) que no ho posaran precisament fàcil.

“El nostre objectiu”, precisa, “és anar pas a pas i seria un error pensar més enllà i no centrar-nos en el quecorrespon. Però és més, ara ens toca un partit complicadíssim al Palau Blaugrana, on tenim tots els números de perdre, aquesta és la realitat. Després del Barça ens venen dues jornades seguides a casa i és allà on calibrarem les opcions reals de qualsevol aspiració més ambiciosa. Sense oblidar que no depenem únicament de nosaltres per jugar la Copa”.

Pere Varias insisteix en el fet que l’objectiu prioritari és la permanència a la categoria: “Internament,només pensem en la permanència. Tenim disset punts i la salvació matemàtica rondarà els trenta. Estem a quatre o cinc victòries d’aconseguir-la. Molt a prop, doncs, i és per això que estem contents”.

Varias també valora el moment de l’equip i apunta elements que poden millorar-se. “A mi m’ha agradat molt guanyar al Vilanova per deu gols. Però no m’ha agradat tant que ens fessin quatre. Prefereixo un 6-0, com el dia del Tordera, que un 10-4. Dóna més solidesa i confiança a l’equip, perquè reflecteix que som més intensos i competitius”, subratlla. I afegeix que “en partits amb un marcador tan còmode vols agradar i no pateixes tant i, per tant, arrisques coses que no arriscaries en un altre partit. Però per ser competitius no podem afluixar en cap moment i hi ha detalls que podem millorar, perquè quatre gols en contra són massa gols”.

Sobre aquesta qüestió, Varias també diu que “que ens facin gols a bola aturada és esperable perquè si juguem amb una alta intensitat defensiva és normal que ens carreguem de faltes.
Però en els gols de jugada penso que podem fer més i és per aquí també on podria créixer l’equip”.

L’entrenador del Calafell Tot l’Any fa també un bon balanç del conjunt del 2013: “Ha estat un any excepcional. Si comptem els punts que vam sumar al final de la primera volta i durant la segona volta de la temporada passada, i els resultats del començament d’aquesta, podem dir que ha estat un any molt bo. Sempre podem millorar i hem de ser ambiciosos. I per això treballem dia a dia, els jugadors els primers. Podem estar contents perquè hem fet una bona feina, però la història no serveix per res, perquè la realitat és que no hem aconseguit res encara”.

Vacances amb deures de treball físic

El Calafell Tot l’Any està de vacances nadalenques des del final del partit amb el Patí Vilanova, el passat 21de desembre. Però l’equip tècnic ha posat deures de treball físic a la plantilla, per tal que puguin descansar i gaudir de les festes, sense perdre prepraració. L’equip torna als entrenaments el proper 2 de gener de 2014 i tindrà dues sessions tàctiques abans de visitar la pista del FC Barcelona el 4 de gener, a les 19 hores.

/* JS para menú plegable móvil Divi */