.

.

TOTS 21


Salvador Palomar, el primer per l'esquerra, referent durant dècades de Carruta. Foto: Carrutxa

Salvador Palomar, el primer per l’esquerra, referent durant dècades de Carruta. Foto: Carrutxa

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa, de Reus, ha estat un dels deu guardonats amb prestigiós Premi Nacional de Cultura. La seva presidenta, Montsant Fonts, ha recollit avui un guardó en el que han estat premiats personalitats com l’escriptor Enrique Vila-Matas o la coneguda actriu Clara Segura.

Els premis es lliuraran el pròxim 8 de juny a Tarragona en una cerimònia que tindrà lloc al Teatre Metropol.

Carrutxa rep el premi “pel seu treball de recerca i divulgació en l’àmbit del patrimoni immaterial de les comarques de la Catalunya Nova i, principalment del Baix Camp i del Priorat”.

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha anunciat aquest migdia els Premis, la distinció més important a persones, entitats i empreses catalanes que han contribuït a enriquir la cultura.

El periodista i escriptor Carles Duarta ha volgut destacar que es tracta d’uns premis “sense adscripció temàtica i sectorial”. “Són no d’un sector sinó del món de la cultura”, de manera que ·el país sencer identifiqui personalitats i entitats com a referents d’excel·lència, capaços de crear un projecte arrelat al país i amb projecció”.

Els guardonats són els escriptors Antònia Vicens i Enrique Vila-Matas, els responsables d’ Antaviana Films (Josep M. Aragonés i Rosa Fusté), la medievalista experta en Ramon Llull Lola Badia, la companyia de circ de Los Galindos (que celebren 25 anys), l’artista plàstic Dani Karavan (autor del memorial Walter Benjamin a Portbou), el Quartet Casals, l’actriu Clara Segura, l’il·lustrador i escenògraf Joan J. Guillén i també a la tasca del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa, de Reus.