.

L'entitat de dones artistes SWEA. Foto: Cedida

L’entitat de dones artistes SWEA. Foto: Cedida

L’Organització Internacional de Dones sueques SWEA inaugura, aquest proper dissabte 24 de setembre, a les 12 h, a la Sala Lluís d’Icart, una exposició de pintura. SWEA, acrònim de Swedish Women’s Educational Association International, és una organització global i privada, sense ànim de lucre, integrada per dones de parla sueca que viuen o han viscut fora de Suècia i que es reuneixen per cultivar la llengua, orígens i cultura propis del seu país d’origen. Un dels seus objectius principals és protegir l’idioma suec i donar a conèixer la cultura i tradicions pròpies, així com facilitar als seus membres contactes personals i professionals a tot el món.

Actualment, l’associació SWEA la formen uns 8.000 membres integrats en 77 capítols locals, distribuïts en 35 països dels cinc continents. A més de Barcelona, que compta amb uns 70 membres i que cobreix tot Catalunya. A l’Estat espanyol, hi ha també capítols a Mallorca, Màlaga i la Costa Blanca.

SWEA organitza un gran nombre d’activitats culturals, entre les quals destaca la promoció de les arts plàstiques. En aquesta línia, periòdicament se celebren seminaris artístics en diferents països, essent enguany la quarta vegada que han escollit Torredembarra. Per a fer-ho possible, SWEA ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i el Grup de Dones de Torredembarra. L’exposició d’obres es podrà visitar aquest dissabte 24, d’11 h a 13.30 h i de 17 h a 20 h, i diumenge 25, d’11 h a 13 h.