.

Un moment del comiat del Carnaval altafullenc. Foto: Ajuntament d’Altafulla

Aquest dimecres, 14 de febrer, Altafulla va celebrar l’Enterrament de la Sardina, que va tancar la celebració del Carnaval 2024 a la localitat.

Des del carrer de l’Hostal, davant del Casal La Violeta, fins a les antigues escoles Teresa Manero, es va organitzar la processó, encapçalada per la sardina i les ploraneres i un correfoc del Grup de Diables d’Altafulla. La festivitat va culminar amb la lectura del testament i comiat del rei Carnestoltes així com la tradicional sardinada i botifarrada popular.

Les rues del cap de setmana van ser els actes més multitudinaris, amb cinc carrosses i tres comparses i unes 400 persones disfressades que van omplir els carrers i places d’Altafulla. La celebració havia començar el Dijous Gras amb la rebuda al rei Carnestoltes per part dels grups i colles del Carnaval.

Una de les novetats del programa de Carnaval a Altafulla d’enguany ha estat el dinar de les colles que es va celebrar el diumenge al poliesportiu, una trobada que segons el regidor d’Esports, Àlex Cañas, va anar molt bé i va servir, d’una banda per “fer pinya”, i de l’altra per cobrir l’impàs de temps entre la rua de Baix a Mar, la guerra de confeti i el concert amb Piratas Rumbversiones del matí i la rua i l’espectacle de la tarda a la Martí Royo.

Cañas fa una valoració global molt positiva del Carnaval d’Altafulla 2024: “Estem molt contents de l’alta participació en els diferents actes de Carnaval, no només dels grups i les colles participants sinó la gent del poble. Hi havia ganes de Carnaval i s’ha demostrat. Esperem que la gent s’ho hagi passat bé i hagi gaudit de tots es actes.”