.

.

TOTS 21


Una imatge de les obres d'enderroc

El projecte d’enderroc de l’antiga casa de Cárita de Salous, l’adequació del pas i dels nous espais públics al voltant de la parròquia de santa Maria del Mar ja han començat. Aquests dies l’empresa constructora treballa en la retirada de la runa al costat esquerre de l’església on ja no queda ni rastre del què era l’antiga casa de Cáritas.

Els treballs, que tenen un cost de quasi 70.000 euros, pretenen convertir l’actual pati de l’església Santa Maria del Mar en una zona d’accés públic enjardinada que doni servei a la ciutadania en general i que dignifiqui la zona.

Per l’alcalde, Pere Granados, “és una obra que modificarà l’entorn d’aquest punt tant significatiu de la ciutat dotant-lo d’una nova configuració i esponjant l’entorn de l’església. Una obra necessària per dotar de normalitat al que se suposa és un lloc de culte i reunió”, que a més permetrà dotar de normalitat urbanística a l’església de manera que es pugui veure des de les quatre façanes.

420 metres quadrats d’espai

Les obres, amb càrrec als fons FOMIT, han enderrocat l’edifici posterior ubicat al carrer Ponent, alliberant les construccions adossades a l’àbsida i nau lateral de l’església de Santa Maria del Mar, i al mateix temps adequaran el nou espai públic resultant. Les obres es duran a terme en una superfície de més de 420m2, que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny.

Així, un cop produït l’enderroc s’obrirà un pas entre el carrer Ponent i Església pel lateral de Santa Maria del Mar; pavimentant el conjunt i dotant-lo d’enllumenat; a més de conservar-ne l’arbrat i millorar la jardineria. Pel regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “aquesta intervenció que s’allargarà durant un parell de mesos generarà una nova perspectiva de Santa Mª del Mar i acostarà a la gent nous espais públics”.