.

.

TOTS 21


Instant de l'enderroc

Instant de l'enderroc

Les excavadores s’han posat a treballar, aquest dimecres, en la demolició de l’edifici annex posterior a l’àbsida de l’Església de Santa Maria, actualment de propietat municipal, i on hi havia les antigues instal·lacions de Cáritas de Salou. Aquestes obres permetran alliberar tot un espai privat convertint l’entorn de Santa Maria en una plaça pública i dotant al barri d’un nou indret.

Els cost dels treballs municipals s’apropen als 70.000 euros, amb càrrec als fons FOMIT, i   convertiran – un cop enretirada la runa- l’actual pati de l’església construïda al segle XVIII en una zona d’accés públic enjardinada i que dignifiqui la zona. Aquest matí, en l’enderroc de la casa hi ha estat present tant l’alcalde, Pere Granados, com el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut a més d’altres regidors, com Jesús Barragán i Mª José Rodríguez, junt amb altres tècnics municipals.

L’alcalde, Pere Granados, destacava que “al nucli antic ja fa temps que hi treballem i que hi hem fet actuacions de modernització i revitalització però l’església era una assignatura pendent. Fa temps que anàvem al darrera per tal d’esponjar la zona i recuperar aquest indret urbanísticament com a plaça pública, a més de pavimentar el conjunt i dotar-lo d’enllumenat; a més de conservar-ne l’arbrat i millorar la jardineria”.

Un cop hagin finalitzat els treballs –que du a terme l’empresa Garcia Riera- pels voltants de Setmana Santa es podrà comunicar  el carrer Església amb el carrer Ponent, a més de donar una visió més àmplia de les façanes de l’església, a tocar de la biblioteca municipal.  Durant el mes de desembre ja va iniciar també l’enderroc de l’antiga casa del rector i l’adequació del pati lateral, treballs pagats íntegrament per l’Arquebisbat i que, conjuntament amb les obres que avui s’han començat, esdevindran en una transformació urbanística al nucli antic.

Les obres es duen a terme en una superfície de més de 420m2 que inclou l’edificació, el jardí i dues puntes de terreny.