.

.

TOTS 21


Imatge d'arxiu del concurs de focs artificials de Tarragona.

Imatge d’arxiu del concurs de focs artificials de Tarragona.

La celebració aquesta setmana del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona comporta diferents alteracions de trànsit. Paral·lelament, l’Empresa Municipal de Transports reforçarà el servei de diferents línies per facilitar l’afluència de públic.

L’Empresa Municipal de Transports reforça el servei de les línies nocturnes, a més de la línia 3, per facilitar el retorn a casa del públic que des del dimecres 3 fins al dissabte 6 de juliol gaudirà dels espectacles pirotècnics. D’aquesta manera, la línia 3 afegeix una nova sortida, des del carrer Colom fins als barris de Ponent, a les 23.20 h. Les línies nocturnes 71 i 73, que enllacen el centre de la ciutat amb els barris nord, de Ponent i de Llevant, respectivament, també incorporen noves freqüències.

Pel que fa a les alteracions de trànsit, durant els quatre dies del Concurs es prohibirà l’estacionament a les zones següents:

  • Al carrer Mestre Benaiges, entre Via Augusta i Robert d’Aguiló a banda i banda.
  • A la Rambla Vella, entre Via de l’Imperi i Via Augusta a banda i banda.
  • A l’esplanada del Fortí de la Reina, espai considerat com a zona de seguretat i que queda reservada per aspectes logístics dels focs.

Altres restriccions a la circulació i l’estacionament seran:

  • El passeig marítim Rafael Casanova, entre el Port Esportiu i la plataforma, s’estableix com a carril d’emergències. Posteriorment hi haurà tall de circulació.
  • S’establiran talls totals de la circulació al vial W. J. Bryant i al carrer Mestre Benaiges.
  • L’accés a la Rambla Vella des d’Estanislau Figueras estarà tancat, i s’establirà un carril d’emergència d’accés a l’Hospital de Santa Tecla.

Els talls es faran per fases a partir de les 17 h i en funció de l’arribada dels espectadors dels focs. En tot cas, diàriament, al voltant de les 22 h totes les restriccions i prohibicions anteriors estaran vigents fins a les 23.30 h, aproximadament. Cal remarcar que enguany a la Via Augusta es podrà circular en ambdós sentits de la marxa. Pel que fa als vianants, per motius de seguretat la passarel·la estarà tancada a partir de quarts de deu.