.

Imatge de l’antic hospital d’Altafulla

L’EINA situa la cultura com un dels eixos principals del seu programa amb diverses propostes per potenciar la vida cultural del municipi amb la participació dels les associacions i dels veïns del municipi. Un exemple és la recuperació de l’antic hospital amb un procés participatiu per definir els usos de l’edifici, actualment en mal estat.

Els republicans proposen tornar la polivalència al Casal de la Violeta perquè esdevingui un espai que permeti la realització de diferents tipus d’activitats (ball, concerts, teatre, audicions…). “Volem una Violeta polivalent de veritat i amb un govern de l’Alternativa no ho serà. Nosaltres proposarem una modificació al final del projecte, ja que les cadires són els últims elements que s’han de posar”, afirma la co-alcaldessa de l’EINA, Alba Muntadas.

Altres propostes culturals del programa de l’EINA són ampliar l’espai, l’horari i els recursos humans de la biblioteca; gestionar amb la Generalitat la recuperació i posterior protecció de les termes de mar romanes; establir horaris d’obertura i promocionar del museu etnològic, “fer una distribució” al llarg de l’any del Festival Escena i l’Altacústic i fer complir la llei de patrimoni cultural català aconseguint que el castell obri al públic 4 dies al mes tal com marca aquesta llei.

També destaca la construcció d’una Casa de la Cultura: un equipament municipal cèntric, on s’hi trobi la biblioteca, l’arxiu municipal sales d’exposicions i sala polivalent. “L’EINA estarà al costat de les entitats culturals que dinamitzen Altafulla, facilitant-los la feina i no posant-los entrebancs contínuament”, conclou el co-alcaldable de l’EINA, Jordi Molinera.