.

La candidatura republicana aposta per impulsar plans d’ocupació i de formació per als aturats d’Altafulla

La candidatura republicana aposta per impulsar plans d’ocupació i de formació per als aturats d’Altafulla

L’EINA proposa la creació de la Regidoria de Treball a l’Ajuntament d’Altafulla perquè defensa que, des de l’administració local, es poden impulsar mesures per ajudar les persones que estan en situació d’atur o vulguin millorar la seva formació laboral. “Des de l’Ajuntament podem crear plans d’ocupació local coordinadament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya o cursos de formació per als més de 200 aturats que hi ha a Altafulla”, afirma el coalcaldable de l’EINA, Jordi Molinera. Una altra proposta del programa de l’EINA en matèria de treball és la creació d’una borsa de treball col·laborativa dins l’àmbit del Baix Gaià.

“El govern actual d’Altafulla sempre ha tombat aquesta proposta quan l’EINA  ho hem proposat, adduint que l’Ajuntament no té competències en aquest àmbit. Però que no tinguem competències no vol dir que no tinguem res a fer. Fins fa poc, Altafulla no tenia l’obligació de tenir una biblioteca pública o una policia local i eren serveis que si que oferíem. Els Ajuntaments hem d’anar més enllà del que ens toca a vegades i oferir serveis que ajudin a la ciutadania més enllà de les nostres competències”, assenyala Molinera.

Per la seva banda, la coalcaldable de l’EINA, Alba Muntadas, recorda l’exemple de l’Ajuntament d’Amposta, governat per Esquerra Republicana, que ha passat d’un pressupost el 2015 de 80.000 euros en polítiques d’ocupació a gairebé 1.400.000 quatre anys després. “És veritat que Altafulla i Amposta són dos municipis molt diferents, però és un exemple que si hi ha voluntat política i un regidor que ho treballa, pot trobar recursos, com ajudes i subvencions, d’altres administracions, que acabaran repercutint en la millora de les condicions laborals de la seva ciutadania”, comenta la co-alcaldable republicana.