.

Del 29 de novembre al 5 de desembre es celebra el prestigiós Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Montreuil-París i l’editorial tarragonina Piscina, un petit oceà hi assistirà com a editorial convidada. Cal destaca que es tracta d’un certamen internacional de gran prestigi amb una xifra de 175.000 visitants, 450 expositors de llibreries, agents literaris, editorials…

L’editorial va ser convidada a participar donat l’interès dels organitzadors en les seves propostes innovadores en referència a l’edició, il·lustració i textos. Una de les finalitats d’aquests Saló de llibre europeu és la de donar visibilitat a petits projectes emergents i desconeguts al territori francès.

Un projecte editorial proper

Piscina, un petit oceà és un projecte editorial amb seu a Tarragona especialitzat en llibres de contes per a tots públics, una editorial estretament unida al grup de teatre Genovesa narratives teatrals que treballa pel mateix tipus de públic. Cal destacar el compromís amb el territori d’aquesta proposta, doncs tots els processos creatius (idea original, narració, il·lustracions…) així com els purament editorials (edició, disseny, impressió…) es desenvolupen amb professionals i empreses del territori. Podríem dir que Piscina, un petit oceà és un projecte editorial amb “garantia de proximitat”.

Les històries que es plantegen estan adreçades a tota la família però fugen dels tòpics infantils doncs tenen diferents nivells de lectura per tal de despertar un interès multigeneracional; així doncs són contes per a petits i grans alhora.

Llibres reconeguts

Cal destacar que les anteriors propostes han estat reconegudes dins de l’àmbit de l’àlbum il·lustrat i la literatura infantil i juvenil.

  • Un dels millors llibres 2016 pel Consell Català LIJ (32è Saló del llibre Infantil i Juvenil de Catalunya).
  • Un dels millors llibres 2015 pel Consell Català LIJ (32è Saló del llibre Infantil i Juvenil de Catalunya).
  • V Premi de contes infantils il·lustrats “LLegir per créixer” – Biblioteca Mestre Maria Antònia – XVII Premis Vila de Torredembarra.
  • Premi Crítica SERRA D’OR infantil 2015
  • Llibre-recurs de creativitat literària pel Laboratori de Lletres i Imatges Biblioteca Roca Umbert (2014).
  • Seleccionat com “uns dels 50 millors títols en català 2014″ per Librerías Independientes.
  • Premi “Liberisliber Xic 2014″ – Fira d’editorials independents de Besalú
  • Llibre recomanat a la Fira del Llibre en Català 2013
  • Llibre-recurs de creativitat literària pel Laboratori de Lletres i Imatges Biblioteca Roca Umbert (2013).
  • Un dels millors llibres 2013 pel Consell Català LIJ – XXX Saló del llibre Infantil i Juvenil de Catalunya-.