.

Entrada als Jutjats de Reus

L’exdirectora financera d’Innova, Ester Ventura, i la seva advocada, Olga Vázquez, han demanat la recusació del magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Reus -encarregat del cas Innova- per les diligències obertes contra elles per un delicte de desobediència. Les imputades pretenen que sigui un altre jutge qui s’ocupi d’aquestes diligències, obertes després que el passat 10 de febrer sortissin pel pàrquing dels jutjats de Reus malgrat que el jutge els ho va denegar. Segons informa el TSJC, això ha obligat a suspendre les declaracions de les dues imputades previstes per aquest dimarts a la tarda. La nova declaració no es durà a terme fins que s’hagi resolt l’incident de recusació.

La petició de recusació s’ha presentat al mateix jutjat d’instrucció número 3 de Reus i, en cas que el jutge Diego Álvarez de Juan l’accepti, es nomenaria un nou magistrat perquè seguís amb les diligències de la causa per desobediència. Les acusades sol·liciten el canvi perquè aprecien en la causa una possible pèrdua d’imparcialitat, segons fonts judicials.

La recusació del jutge per aquestes diligències, però, no tindria cap conseqüència sobre la resta del cas Innova, que seguiria en mans d’aquest mateix magistrat. En cas que la petició fos rebutjada -decisió que es coneixerà en un breu termini de temps-, les imputades encara podrien presentar un recurs a l’Audiència de Tarragona.

Les imputades pretenien esquivar els mitjans de comunicació

El 18 de febrer, el magistrat del jutjat d’instrucció número 3 de Reus va imputar un presumpte delicte de desobediència a l’exdirectora financera d’Innova, Ester Ventura, i a la seva advocada, Olga Vázquez, per haver sortit sense autorització pel pàrquing dels jutjats reusencs el passat 10 de febrer.

Segons recull l’auto judicial, a la sala de vistes i en presència de totes les parts, el magistrat va indicar a Ventura i Vázquez que tots els ciutadans -inclosos els imputats- havien d’accedir i sortir dels jutjats per la porta principal “sense distincions”, i se’ls va advertir expressament que no es podia sortir pel pàrquing de l’edifici en tractar-se d’una “dependència privada i d’ús intern per al personal del jutjat”.

Tot i això, i segons es desprèn de la declaració prestada pels vigilants de seguretat en qualitat de testimonis, el jutge sosté que l’advocada es va adreçar als agents a expenses d’Ester Ventura i, després de manifestar-los que havien entrat pel pàrquing, va aconseguir que un dels vigilants les acompanyés fins a l’aparcament i que els obrissin la porta per sortir al carrer i evitar així als mitjans de comunicació que s’aplegaven a la porta principal.