.

L'alcalde Viñuales durant la roda de premsa per explicar la situació econòmica de l'Ajuntament. Foto: Tots21

L’alcalde Viñuales durant la roda de premsa per explicar la situació econòmica de l’Ajuntament. Foto: Tots21

L’AVV Moviment Pere Martell s’ha mostrat totalment en contra de l’augment d’impostos anunciat pel Govern de Tarragona per al 2024. Segons apunta el seu comunicat, “com associació veïnal hem observat la forta degradació que patim al nostre districte: cal major neteja i aplicació d’altres tècniques que netegin en profunditat, cal una resposta als ciutadans sense llar, el carrer necessita millores en rajoles, arbrat, il·luminació. I un tema que també ens preocupa és la inseguretat traduïda en robatoris i venda de drogues”.

Davant de les situacions viscudes, “volem posicionar-nos com a entitat veïnal davant la pujada del 7,4% d’IBI i d’un 12% a la brossa (i a aquesta pujada encara hem de sumar la pujada anterior)”, resa el comunicat. Les raons esgrimides pels veïns en el comunicat són les següents:

  • El servei de neteja i brossa és deficitari. No tenim el districte net. Per tant, no rebre un servei i, a més a més, pujar el preu del servei és un gran greuge vers la ciutadania.
  • El valor dels habitatges, a causa del declivi del carrer, s’han devaluat. El veïnat es troba que està assumint un IBI corresponent a una categoria de carrer de centre amb una situació, respecte als serveis municipals, molt deficitària.
  • Al llarg de les diverses legislatures i colors polítics, s’han anat prenent molt males decisions amb diners públics. Haurien d’exigir-se responsabilitats a polítics anteriors i no fer caure el pes i pressió al ciutadà de peu.
  • S’ha donat la casuística que, a l’inici de la legislatura actual, els polítics van apujar-se els sous i sumar més assessors/es a les seves files. A l’anunciar-se la pujada, es va tornar a anunciar, en aquest cas, que es abaixarien els sous. Com a ciutadanes observem que els polítics, amb aquest moviment o jugada, no han perdut res. Els sous seran els mateixos i continuarem sostenint assessors/es. Demanem que la baixada de sous sigui real i que retallin en assessors/es.

El comunicat conclou que es demanen sacrifis a la ciutadania “que ha de sostenir errades polítiques anteriors, gestions poc creatives a l’hora de cercar solucions, alimentar a assessors/es en molts casos innecessaris (sobretot perquè no hi ha diners per alimentar tantes boques)”. És per això que es preguntes què reben a canvi i apunten: “Un servei municipal molt deficitari, viure amb dificultats per arribar a fi de mes, reconvertir zones de pàrquing a preus més cars…”.

V.Tapias