.

Més de dos milions de llars no podran encendre la calefacció a Espanya

La Coordinadora d’Entitats de les Comarques de Tarragona ha posat de manifest la seva “radical oposició” a la mesura presa aquest dijous a la subhasta que fixa la part liberalitzada de les tarifes elèctriques d’augmentar, “de manera descarada i sense cap delicadesa davant la població que més mal ho està passant , entre un 11 i un 13 per cent a partir del pròxim gener”.

Davant “la intolerància del govern” de Madrid i “l’aberrant” pujada de les elèctriques, la Coordinadora fa una crida perquè tots els ciutadans “se sumin al boicot proposat per la FACUA (Federació de Consumidors i Usuaris), mitjançant una apagada el pròxim dia 30 de desembre a les 19 hores.

Aquesta nova pujada , la cinquena des de començament d’any, “és un maltractament més cap a la societat espanyola que es troba en un estat de crisi social , moral i econòmic històric”. La Coordinadora entén que la gestió del govern, “nul · la també en aquest cas”, ha provocat l’augment “ja que l’executiu central hauria d’haver evitat aquest increment que no podran assumir molts milers de ciutadans espanyols”.

En l’última dècada l’electricitat a Espanya ha pujat un 80 per cent i en aquests últims quatre anys , coincidint amb el període ple de crisi, l’increment supera el 63 per cent . En aquesta mateixa etapa de quatre anys la mitjana d’increment de la resta de països membre de la Unió Europea ha estat del 29 per cent.

La decisió de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència ( CNMC ) d’investigar una possible manipulació de preus, “i que ja podem intuir a qui acabarà donant la raó”, topa “frontalment” amb l’argumentació del govern espanyol des d’on es manifesta que la pujada de la seva banda, que augmentarà un altre 2 per cent el rebut, és deguda a la necessitat de compensar la elèctriques pel desfasament entre els ingressos i els costos de produir la llum .

“Els uns pels altres, i tots junts, mostren la seva ineficàcia en la gestió d’aquest recurs energètic i la seva falta de sensibilitat davant d’una població que no pot assumir aquestes despeses”, assegura el col·lecctiu tarragoní.

/* JS para menú plegable móvil Divi */