.

.

TOTS 21


Imatge d'arixu del judici que es va celebrar del cas

L’Audiència de Tarragona tornarà a repetir el judici per la mort d’un home de 37 anys a ganivetades davant les portes del pub ‘Coco Maluco’ de Reus. Al març del 2012, el tribunal de la Secció Segona va acordar la dissolució del jurat popular per falta de proves contra l’acusat, Wàscar Jiménez. La fiscalia va recórrer la decisió al TSJC i aquest va acordar l’anul·lació de la sentència absolutòria i la repetició del procés.

Divendres es va constituir el nou jurat i la vista oral arrencarà aquest dilluns amb la declaració de l’acusat. El fiscal sol·licita una pena de 13 anys de presó per un delicte d’homicidi i una indemnització de 160.000 euros per al fill i els altres familiars de la víctima.

El 17 de febrer del 2012 l’acusat va negar durant el judici haver estat l’autor de les ganivetades mortals. Segons va declarar, ell només va propinar algunes puntades de peu a la víctima i va marxar del lloc. El jove va contradir així la versió que havia donat a la policia unes hores després dels fets, en què reconeixia ser l’autor de l’homicidi. Durant la vista oral el noi va justificar que aleshores s’ho havia inventat tot perquè se sentia “pressionat” i volia que el deixessin “tranquil”.

La fiscalia manté una petició de 13 anys de presó

Els fets es van produir el 31 de juliol del 2010 en el transcurs d’una baralla multitudinària entre persones de nacionalitats dominicana i colombiana a l’exterior del pub ‘Coco Maluco’ de la capital del Baix Camp. Segons el ministeri fiscal, l’acusat va clavar dues ganivetades a la víctima, de 37, “amb intenció d’atemptar contra la seva vida i conscient que podia causar-li la mort”.