.

.

TOTS 21


Una imatge de la visita. Foto: Cedida

L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa; la regidora de Joventut, Laura Mellau, i l’equip tècnic del Departament, han rebut avui la visita de la directora general de Joventut de Catalunya, Rut Ribas; la directora de l’Agència Catalana de Joventut, Laia Girós, i la coordinadora de Joventut de Tarragona, Carmina Blay.

L’objectiu de la visita era que les representant de la Generalitat coneguessin de primera mà les instal·lacions i les activitats que s’hi desenvolupen, així com exposar necessitats algunes necessitats de l’Ajuntament de cara a posar en marxa nous projectes.

L’alcalde de Cambrils ha posat en valor l’equipament i la feina de la regidora i l’equip tècnic durant els primers mesos del mandat, i ha destacat l’intens ús dels espais de l’Ateneu. En aquest sentit, ha explicat que el nou sistema de reserves implantat el 2023 permet extreure dades objectives sobre preferències, perfils, nivells d’ocupació o activitats realitzades, que serviran d’indicadors per seguir millorant les polítiques de joventut.

La directora general de Joventut ha defensat que les polítiques de joventut es fan des del govern de la Generalitat i també des dels ens locals, que són els que tenen un contacte més directe amb les persones joves. Rut Ribas ha afirmat que per aquest motiu cal conèixer les accions dels municipis i crear sinèrgies amb els Ajuntaments per desenvolupar el nou Pla Nacional de Joventut 2030. Finalment, la directora ha destacat la bona feina que s’està realitzant des de Cambrils en l’acompanyament al procés vital de l’emancipació de les persones joves.

La regidora de Joventut ha afirmat que la visita de la delegació de la Generalitat ha estat una oportunitat per donar a conèixer la tasca que està realitzant el departament municipal i també les mancances. Laura Mellau ha explicat el seu objectiu de reforçar la vessant social, per complementar els projectes més lúdics i formatius. En aquesta línia, la regidora ha anunciat que recentment s’ha tancat una acord amb Benestar Social per oferir suport a joves en situació de vulnerabilitat i ha aprofitat per demanar ajuda a la Generalitat per incorporar un educador o educadora social que pugui fer el seguiment d’aquests casos.

Durant la visita, la delegació de la Generalitat ha pogut conèixer espais com la sala polivalent, la sala de concerts, els bucs d’assaig, l’aula de treball i l’espai de trobada; el servei d’informació juvenil, i programes com l’Estenedor i Joves +18. La visita ha finalitzat amb una reunió per parlar sobre els projectes de futur.