.

La monja i promotora del Procés, Teresa Forcades

El Procés Constituent, la iniciativa impulsada per la monja Teresa Forcades i l’economista Arcadi Oliveres, es proposa participar a les pròximes eleccions autonòmiques amb una “candidatura unitària de ruptura” per aconseguir un canvi de constitució que permeti estructurar el país “en funció dels criteris de justícia social”. Aquesta és una de les decisions que s’han pres aquest diumenge en la primera assemblea general, que s’ha fet a al recinte de la Fira de Sabadell, on hi han participat 800 delegats dels grups locals. S’ha ajornat fins al gener l’aprovació de les resolucions sobre la consulta, que es debatrà a nivell territorial i sectorial. L’aposta és pel doble si.

La trobada ha servit debatre les línies mestres del pla de treball per els pròxims sis mesos, com també el funcionament i l’organització interna del moviment. L’assemblea també ha servit per discutir la posició política catalana, la consulta per la independència i les mobilitzacions contra les retallades.

A més d’aprovar, per àmplia majoria, l’acció política portada a terme pel Procés Constituent, han decidit tirar endavant amb la campanya en defensa de la “república catalana del 99%”.

L’assemblea també ha aprovat una declaració de rebuig a l’avantprojecte de Llei de l’Avortament per part del Govern del PP i ha reivindicat el dret de les dones a decidir sobre els seus cossos.

Pel que fa a la pregunta de la consulta, haurien preferit fer-ne només una i celebrar el referèndum abans de finals d’abril. Pel Procés Constituent “la consulta només és un punt de partida per aconseguir un estat social català”. Per això treballaran perquè a les pròximes eleccions autonòmiques hi hagi una “candidatura unitària” amb l’objectiu de “poder fer una ruptura i un canvi de constitució que permeti que el país s’estructuri en funció dels criteris de justícia social”.

/* JS para menú plegable móvil Divi */