.

.

TOTS 21

Ramon Laso, durant la seva entrada al judici

Ramon Laso, durant la seva entrada al judici. Foto: ACN

El jurat popular ha declarat Ramon Laso culpable de la mort de la seva dona (Julia Lamas) i el cunyat (Maurici Font) l’any 2009. Tal i com explica l’Agència Catalana de Notícies, en el veredicte emès aquest dijous a l’Audiència de Tarragona, el tribunal ha considerat provat, per 8 vots a 1, que l’acusat va ser l’últim que va veure les víctimes amb vida i que, després, es va fer passar pel seu cunyat per donar l’aparença que les víctimes havien fugit i seguien vives.

El jurat, sosté l’ACN, ha considerat que la versió de Laso és “incompatible” amb les conclusions de les proves pericials presentades pels Mossos. Fiscalia i acusació mantenen la petició de 30 anys de presó pel doble homicidi, amb els agreujants de reincidència i parentiu, mentre que la defensa rebaixa la petició als 14 anys.

Laso ha negat l’autoria dels fets en cadascuna de les seves declaracions i, també, que els cadàvers de les víctimes encara no han pogut ser localitzats, ni se n’han trobat restes biològiques. No obstant, el tribunal popular ha corroborat les conclusions que es desprenen de la investigació dels Mossos d’Esquadra i al relat del fiscal i de l’advocat de l’acusació particular. En concret, el jurat considera provat que Laso va ser l’última persona que va veure les dues víctimes amb vida i que, dos anys després d’haver-los matat amb els mitjans i en un lloc només coneguts per l’acusat, va realitzar diverses accions i trucades en nom del seu cunyat Maurici amb la intenció de simular que tant ell com la seva dona Julia seguien vius i havien fugit junts.