.

.

TOTS 21


El delegat diocesà de Patrimoni, Antonio P. Martínez; l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el rector de la parroquia de Bonavista, Isidre Forguet i l'arquitecte del projecte, Santi Prats

El delegat diocesà de Patrimoni, Antonio P. Martínez; l'Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; el rector de la parroquia de Bonavista, Isidre Forguet i l'arquitecte del projecte, Santi Prats

L’Arquebisbat de Tarragona és marca l’objectiu d’inaugurar la nova església de Bonavista a l’estiu de 2015 amb un inici d’obres al juny d’enguany, una “previsió i desig” segons ha declarat aquest matí l’arquebisbe tarragoní, Jaume Pujol.

“És una gran satisfacció” ha expressat Pujol sobre aquest esdeveniment “encallat fa temps” i que ara sembla avançar amb “bona entesa entre l’Arquebisbat i l’Ajuntament” ha dit.

Aquest divendres, la Junta de Govern Local aprovarà inicialment el Pla Especial necessari per aixecar la nova església de Bonavista, al mateix solar on hi havia l’antic, que es va enderrocar l’octubre de 2009 junt a l’escola annexe perdent conjuntament “un emblema identitari del barri” que ara es vol recuperar, ha comentat el rector parroquial de l’església Santa Maria de Bonavista, el mossèn Isidre Forguet.

El nou POUM, aprovat al juliol de 2013, fixa una sèrie de paràmetres per a l’illa de cases que l’afecta, entre els carrers 9,22 i 8, davant de la plaça Constitució. Amb aquesta figura urbanística es modifica la normativa existent i el projecte pot tirar endavant complint tots els requisits que s’han exigit a l’Arquebisbat de Tarragona.

Tot i algunes modificacions, com aspectes tècnics d’alçades i alineacions dels carrers, es manté intacte l’esquema formal i funcional previst en l’avantprojecte de l’any 2000. La nau central de l’església tindrà 19 metres d’alçada amb el campanar i 12 metres les dependències annexes que es projecten com la rectoria i el centre parroquial que acompanyen l’església. La superfície de parcel·la es de poc més d’1.400metres quadrats i en superfície construïda gairebé els 1.800. Finalment no hi haurà planta subterrània per aparcament pels acords establerts i fer-ho viable.

Imatge virtual del projecte de nova església

Imatge virtual del projecte de nova església

Costarà més de 2 MEURS i es traurà a concurs obert

Santi Prats, arquitecte del projecte, ha remarcat que “serà un edifici funcional i sostenible” per al que es preveu un pressupost d’execució en material per a la licitació d’obres de 2 MEURS al que caldrà afegir l’I.V.A, i uns 14 mesos d’obres esperant poder començar al juny d’enguany i finalitzar-les a l’estiu de 2015.

Les obres de construcció es licitaran per concurs obert d’àmbit nacional i es demanarà com a requisit entre les clàusules que l’empresa adjudicatària contracti empreses constructores i treballadors del sector en atur i empadronats al barri.

Des que es va enderrocar la parròquia de Santa Maria de Bonavista, les litúrgies dominicals se celebren a la capella del col·legi Joan XXIII del barri. L’anterior església era “molt precaria” segons Pujol que es va comprometre amb el barri a “fer una església on us pogueu casar” ha compartir l’arquebisbe.