.

La mostra té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua. Foto: Cedida

L’Arboç acull l’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, per conscienciar sobre la disponibilitat dels recursos hídrics, que es pot visitar a la plaça Catalunya fins al 5 de juliol.

Amb motiu de la festa infantil que se celebra cada any per donar la benvinguda a l’estiu a L’Arboç, l’alcalde Joan Sans, el 3r tinent d’Alcaldia i regidor d’Esports, Miguel Ángel del Río, la regidora de Cultura, Sònia Magrané, la gerent territorial d’Agbar, Raquel Pallach, i la cap de distribució a L’Arboç, Laura Mena, han fet una visita a l’exposició. La mostra té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. Està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

La gerent territorial d’Agbar, Raquel Pallach, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”. L’exposició és un exemple d’aquesta aposta, per això, Pallach ha animat els més joves a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població”.

Així mateix, la representant de la companyia del cicle de l’aigua ha apel·lat a contribuir en la lluita contra el canvi climàtic amb accions individuals i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, també està instal·lada a Roses. Ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí, Olot, Arbúcies, Roquetes, Juneda i Les Borges Blanques, Palamós i Cubelles. En total, es muntarà en una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */