.

L’Anella Olímpica i punt neuràlgic dels XVIII Jocs Mediterranis. Foto: Tarragona2018

L’unic punt susceptible d’aconseguir consens en un matí ple de bronca al saló de plens de l’ajuntament de Tarragona ha arribat al darrer punt de l’ordre del dia de la sessió extraordinària per tractar del balanç dels Jocs Mediterranis. Bàsicament, i en prosa, la qüestió girava al voltant de què fer amb el llegat. I el comissionat Javier Villamayor ha dibuixat un “pla de gestió” on hi figura la creació d’un centre de tecnificació per a esportistes amb discapacitats. Un referent únic que el tinent d’alcalde socialista ha tingut especial interès en fer públic com una idea copiada d’una iniciativa similar promoguda “per ERC a Granollers. Les bones idees poden servir vinguin d’on vinguin”, afirmava Villamayor en un intent de matar la dialèctica sobre qui havia tingut abans la idea de combinar la gestió de l’Anella Olímpica entre el Patronat d’Esports i l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, si els republicans o Ciutadans.

En la mateixa línia, l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, procurava posar fi a la polèmica sobre el traspàs del Palau d’Esports de la Generalitat a l’Ajuntament, que des del consistori només acceptarien un cop finalitzades les inversions que encara hi falten i amb el compromís d’un compartiment “sostenible” de les despeses de manteniment. “Ahir a la nit em vaig posar amb contacte amb Gerard Figueras (Secretari General de l’Esport de la Generalitat) i vam quedar per veure’ns el pròxim 25 d’octubre per posar negre sobre blanc”. El batlle, que ha negat haver rebut cap petició de reunió per part del govern català per tractar sobre les condicions del traspàs del pavelló de Campclar (“hem revisat fins i tot els correus electrònics dels darrers tres mesos i no n’hem trobat cap”) ha obert les portes a tots els partits del consistori per “asseurens si vostés volen en una Junta de Portaveus per fer-ho al màxim nivell” per consensuar la gestió de l’Anella. Amb el ben entès que també s’haurà de tenir present la veu “de clubs i entitats” a l’hora de definir-ne els usos, un reclam en el que el portaveu del PDeCAT, Dídac nadal, ha posat especial èmfasi.

Ballesteros, a més, ha estat ambigu i ha deixat caure que amb Figueras també tenen previst parlar “de projectes importants pel futur de l’esport a la Catalunya Sud” vinculats a l’Anella Olímpica. “No estic autoritzat a dir més”, s’ha limitat a afegir.

L’oferta ha aixecat recels a l’ecosocialista Arga Sentís, que no veu gens clara la introducció de l’empresa municipal de Desenvolupament Econòmic en el sanedrí del nou ens. la seva missió seria la de comercialitzar espais i captar nous ingressos ecònomics dins d’una àrea que activarà de manera “immediata les concessions administratives” de zones de bar i d’embarcament al llac artificial de la mà de l’àrea de mobilitat, en paraules de Villamayor. Per la seva banda la cupaire Laia Estrada ha criticat el contrasentit que suposa per a ella “haver d’invertir diners públics ara per generar demanda” a la zona.

J.S.