.

Cues per signar vots

Cues per signar vots

L’Assemblea Nacional Catalana de Tarragona comunica que ” un nombre molt gran” de tarragonins han donat suport a la campanya ‘Signa un vot’, i ha qualificat com un “gran èxit” aquesta primera recollida massiva de cap de setmana de la campanya en tots els punts distribuits per la ciutat, tot i que no es faciliten xifres encara.

Cal recordar que l’ANC ha distribuït el cap de setmana 400 punts de recollida per tota Catalunya, dotze a Tarragona ciutat on ja fa dos mesos que se’n recullen.

L’Assemblea tarragonina destaca també “el bon ambient i l’absència de cap incident remarcable en el global de les dues jornades” i comunica que la campanya seguirà en els propers mesos “amb el desig de poder votar en una consulta democràtica”.

L’objectiu ha estat recollir vots davant la possibilitat de què el govern espanyol no deixi fer la consulta, ja que la campanya es basa en l’anomenat dret de petició dins la Constitució espanyola i l’Estatut que tenen tots els ciutadans per dirigir-se als seus representants a les institucions. En aquest cas, per tal de demanar als partits amb representació al Parlament que facin tot el possible per poder celebrar la consulta, que es convoqui un referèndum d’independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l’Estat, es declari la independència de forma unilateral d’acord al dret internacional. Qualsevol català, espanyol o ciutadà de la Unió Europea que tingui més de 16 anys pot signar aquest dret de petició.