.

Una imatge de l'acte d'aquest matí. Foto ACN Altafulla

Una imatge de l'acte d'aquest matí. Foto ACN Altafulla

La territorial altafullenca de l’Assamblea Nacional Catalana (ACN) ha convocat aquest diumenge a les 12h un acte lúdic i reivindicatiu que ha omplert d’estelades la plaça del Pou, amb un centenar de persones segons l’organització.

“Un acte de caràcter festiu, alhora que reivindicatiu, i obert a tothom per defensar de nou el dret a decidir”. Aquest és l’objectiu de la convocatòria de la territorial d’Altafulla de l’ANC. Una demanda del col·lectiu que neix arran del requeriment a l’Ajuntament per part de la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya de complir amb la llei de banderes. Una normativa que obliga a penjar al balcó consistorial la bandera espanyola.

Per la seva banda, un altre dels membres de la territorial, Albert Pardo, matisa que, “per evitar malentesos, la finalitat de l’acte no és anar en contra ni de la bandera espanyola, ni d’Espanya, ni dels espanyols; sinó que es tracta d’una concentració amb perspectiva positiva en defensa del dret a decidir”. En aquest sentit ha explicat que “són una associació cívica de ciutadans, i volen ser tractats com a tal i no com a súbdits”.

Alternativa Altafulla, Solidaritat per la Independència, Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya són els partits que s’han unit a la protesta, que ha tingut un marcat caràcter festiu.

L’any 2012 l’Ajuntament d’Altafulla va convocar una consulta popular per demanar als ciutadans si estaven d’acord amb l’adhesió del municipi a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Més d’un 80% dels altafullencs va donar llum verda a la proposta, que també contemplava que els símbols del municipi serien la bandera local i la senyera. Enguany, la subdelegació del govern espanyol a Tarragona va denunciar l’Ajuntament per no complir la llei de banderes, i una sentència judicial va obligar a col·locar la bandera espanyola en un lloc preferent al balcó del consistori.

Preguntats per l’abdicació i la successió del rei Joan Carles I i per la decisió de l’Ajuntament d’Altafulla de penjar la bandera republicana i l’estelada, des de la territorial han valorat positivament l’acte, tot i que consideren que “és un tema que no afecta els catalans”. Això sí, han defensat que “és el poble qui hauria de decidir el que vol”.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Altafulla i número ú de SI, Jordi Molinera, ha valorat molt positivament el suport de l’ANC perquè “per molt que els vulguin imposar, el que senten els membres de l’equip de govern és una cosa totalment contrària”.