.

.

TOTS 21


Un dels punts de recollida de signatures a la Rambla Nova

Un dels punts de recollida de signatures a la Rambla Nova

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha desplegat aquest cap de setmana la campanya ‘Signa un vot per la independència’ amb una recollida massiva de firmes a favor de la consulta amb 400 punts de recollida per tota Catalunya, dotze a Tarragona ciutat on ja fa dos mesos que se’n recullen.

Jordi, un dels membres d’una de les parades ubicada a la Rambla Nova explica a Tarragona21 que “l’objectiu és recollir molts vots” davant la possibilitat de què el govern espanyol no deixi fer la consulta, ja que la campanya “es basa en l’anomenat dret de petició dins la Constitució espanyola i l’Estatut que tenen tots els ciutadans per dirigir-se als seus representants a les institucions”. En aquest cas, per tal de demanar als partits amb representació al Parlament que facin tot el possible per poder celebrar la consulta, que es convoqui un referèndum d’independència i que, en cas que no sigui possible per la prohibició de l’Estat, es declari la independència de forma unilateral d’acord al dret internacional. Qualsevol català, espanyol o ciutadà de la Unió Europea que tingui més de 16 anys pot signar aquest dret de petició.

Tarragona ja porta dos mesos recollint vots els dimarts i divendres al Carrer Sant Domènec, i a la cantonada entre c/Comte de Rius i August, i aquest cap de setmana multiplica els punts de recollida de signatures fins a dotze per la ciutat. Pel que fa al balanç, “molt positiu, la gent està responent molt bé a la campanya” comenta sense especificar xifres. “Les donarem en cas que no s’aconsegueixi la consulta”. La idea és que en aquest cas les firmes recollides comptin com vots a favor de la independència.

Dotze parades a Tarragona aquest cap de setmana

Dotze parades a Tarragona aquest cap de setmana

Hi hagi consulta o no, l’ANC s’ha fixat el 2014 com “l’any de la veritat”, el de la independència de Catalunya. La presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, va exclamar aquest divendres durant la presentació de la Via Catalana del 2014 que l’autodeterminació està exclusivament en les mans dels catalans: “tots tenim la responsabilitat històrica d’aconseguir la independència. Si no ho aconseguim, no cal que demanem responsabilitats a ningú, ni al Govern, ni al Parlament, ni al govern espanyol. Si no ho aconseguim la responsabilitat serà només nostra”. La internacionalització del procés, la configuració del futur estat i l’ampliació de la majoria social són les línies bàsiques que s’ha fixat l’ANC.

A Tarragona ciutat els punts de recollida de vots són: Rambla Nova a cantonada amb c/Canyelles i a la coca central davant del Moto Club, la cantonada entre c/Comte de Rius i August, a la Rambla Lluís Companys (davant Corte Inglés), a Ramón i Cajal (davant del Viena de Parc Central), al Serrallo (al passeig davant l’ascensor de l’aparcament), plaça de les Cols, Av.Catalunya (davant Camp de Mart-Portal del Roser), Plaça de la Font (davant Ajuntament) i la Rambla de Sant Pere i Sant Pau, aquest dissabte de 11h a 14h i de 17h a 20h i diumenge de 10h a 14h. També al costat del mercat de Torreforta només dissabte i del de Bonavista només diumenge.