.

Prop de 200 persones s'han concentrat a la plaça de la Font. Foto: Tarragona21

Prop de 200 persones s’han concentrat a la plaça de la Font. Foto: Tarragona21

A sis mesos pel 27-S, la data que els partits i col·lectius sobiranistes han assenyalat com la data per les eleccions plebiscitàries, l’ANC de Tarragona i Òmnium Tarragonès han convocat prop de 200 persones a la plaça de la Font per rellançar el procés sobiranista. Precisament, per recordar el mig any que falta de cara als comicis catalans les dues entitats han instal·lat una pancarta al carrer Major que recorda el compte enrere.

Tant l’ANC com Òmnium entenen que “el procés s’ha refredat per les picabaralles internes dels partits després del 9N”, tal i com ha afirmat el portaveu de l’ANC a Tarragona, Albert Cortès. Ell i la responsable d’Òmnium, Rosa Maria Codines, han fet balanç dels darrers mesos en la política catalana i han reconegut la baixada de trempera del col·lectiu proindependentista.

Per aquest motiu, han proposat diversos estadis de rellançament del moviment sobiranista que han de culminar amb les eleccions del setembre al Parlament de Catalunya. D’entrada, la primera fase passa per la propera assemblea general de l’ANC que tindrà lloc a Lleida, el 12 d’abril, i en què s’anunciarà l’acció reivindicativa per al proper 11 de setembre. En segon lloc, entenen ambdós col·lectius, “les eleccions municipals del 24 de maig passen per ser la primera volta de les eleccions catalanes”.

En aquest sentit, Cortès ha reclamat “grans majories independentistes als ajuntaments, començant pel de Tarragona”. Cortès considera que fins ara hi ha hagut molta distància entre el sentir del carrer i la representació política al consistori tarragoní. Un fet que “confíem que canvïi de cara al maig”. Un canvi que volen que es tradueixi, entre d’altres mesures, amb la inclusió de Tarragona a l’Associació de Municipis per la Independència.