.

S’ha triat com a ubicació el Camí Vell de la Torre del municipi, entre el carrer de Maria Castillo i el c. Ciutat de Reus. Foto: Ajuntament

Els nens i nenes del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) Dofí Màgic de Salou van plantar, ahir dilluns, a la tarda, quatre llorers, ‘Laurus nobilis’, en el marc de la campanya “Un Árbol por Europa”, un manifest que neix per iniciativa d’Equip Europa. L’indret triat per a la plantada va ser el Camí Vell de la Torre, ubicat entre els carrers Maria Castillo i Ciutat de Reus.

A l’acte hi van assistir l’alcalde Pere Granados; el regidor de Medi Ambient, Daniel López; el regidor de Benestar i Serveis Socials, David González; la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; i monitors i monitores del centre.

Aquesta plantada, així com el manteniment de la jardineria del municipi, responen a una utilitat real i a la funció de preservar els espais verds, amb l’objectiu de protegir la biodiversitat de Salou.

Cal destacar que el llorer és un arbre que es troba per tota l’àrea del mar Mediterrani. S’ha triat aquesta espècie perquè es pretén reforçar els llorers que ja existien, i crear una massa arbustiva; i, també, amb motiu de la seva relació amb la cultura mediterrània, com a símbol del triomf.

Els arbres, en general, són vitals per a la conservació dels sòls urbans i els seus microbiomes associats; també, són els encarregats d’absorbir les emissions de Co2, evitant que arribin a l’atmosfera; i són fonamentals per protegir les fonts de proveïment d’aigua potable.

Així mateix, ajuden a reduir la temperatura urbana i, per tant, l’ús d’electricitat i de gas en aire condicionat, fet que permet, indirectament, evitar emissions de carboni; tenen un paper important en la reducció de les inundacions urbanes; i ajuden a reduir l’estrès i prevenen problemes de salut, en particular, problemes pulmonars i del cor.

Més informació sobre “Un Árbol por Europa” al web: https://equipoeuropa.org/unarbolporeuropa/

Redacció